Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.06.2017.

18:52

'Panceri' se kockali, ali savladali Australiju

Fudbaleri Nemačke uspešno su započeli nastup na Kupu konfederacija pobedom nad Australijom rezultatom 3:2.

Izvor: B92

Autor:B92

'Panceri' se kockali, ali savladali Australiju
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Aktuelni svetski šampion koji je nastupio u podmlađenom sastavu, kockao se sa visokom prednošću, ali je ipak uspeo da sačuva vođstvo i dođe do prvih bodova.

Golove za ‘Pancere’ postigli su Lars Štindl, Julijan Draksler i Leon Gorecka, dok su sa druge strane strelci bili Tom Rogić i Tomi Jurić.

Kada je Štindl na samom startu utakmice iskoristio povratnu loptu Branta sa desne strane i rutinski pogodio mrežu 'Kengura', činilo se da nas čeka lak posao za Nemce, ali nije bilo baš tako.

Iako su imali kontrolu nad mečom, u finišu prvog poluvremena Rogić je ostao usamljen i, iz drugog pokušaja, savladao Bernta Lena, koji je morao bolje da reaguje jer mu je lopta prošla ispod ruku.

Međutim, već u sledećem napadu Gorecka je oboren u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Draksler. Golom veziste Pari Sen Žermena otišli su na odmor sa prednošću, da bi je Gorecka povećao početkom nastavka.

Nisu se igrači Janisa Postekoglua predavali – nekoliko minuta kasnije Leno je još jednom kardinalno pogrešio i poklonio gol Juriću. Pokušavali su Australijanci do kraja da izjednače, imali nekoliko opasnih šuteva, ali je Nemačka uspela da trijumfuje i započne put u grubi B.

'Elf' sada ima tri boda, koliko i Čile, koji je u nedelju uveče savladao Kamerun rezultatom 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve