Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.06.2017.

18:18

Iliev o Leonardu: Zašto Donaruma hoće iz Milana?

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev u intervjuu za klupsku televiziju osvrnuo se na situaciju oko najboljeg fudbalera ekipe – Brazilca Leonarda.

Izvor: B92

Autor:B92

Iliev o Leonardu: Zašto Donaruma hoće iz Milana?
Foto: Screenshot Youtube (partizan.rs)

Leonardo već neko vreme želi da napusti Humsku 1 posle fantastične sezone, ali su u upravi uporni da ga sačuvaju i za sledeću sezonu u kojoj će Partizan napasti Ligu šampiona.

Predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura boravili su prethodnih dana u Barseloni gde su više puta razgovarali sa menadžerom brazilskog fudbalera, Rusom Dimitrijem Čelukom, i načelno dogovorili da Leonardo ostane.

"Naravno da želimo da ostane", kazao je Ivica Iliev.

Iako je u nekoliko navrata isticao da će "reći istinu", sada se pitaju ’crno-beli’ i on bi uskoro trebalo da se priključi ekipi koja je na pripremama na Zlatiboru.

"Ako kažemo da ne može da ne ide onda ne može da ide. Po cenu da dve godine sedi i da ne trenira", dodao je Iliev.

On je naveo da niko od pojedinaca nije veći od kluba.

"Ići ćemo i dotle, ako bude trebalo. U klubu su jaki ljudi koji su izdržali sve. Jedan ugovor sa Leonardom neće predstavljati problem. To se u Partizanu više neće dešavati".

Sportski direktor je potom situaciju sa Brazilcem uporedio sa onom koju ima Milan, a tiče se najtalentovanijeg mladog golmana Điđija Donarume.

"Šta je problem sa golmanom Milana koji ima 19 godina i još je Italijan... Što on hoće da ide iz kluba? Ovde raspravljamo o Brazilcu koji ima 25 godina. Svesni smo ljudi, gledamo malo šire i vidimo šta se dešava u Evropi".

Kako kaže, ceo klub je razlog što za Leonarda stižu dobre ponude.

"Mi smo od njega napravili to što jeste i zbog Partizana on toliko vredi. Ne samo on nego svi. On to mora da ispoštuje. Ko to ne bude poštovao može da bude negativan primer. Na njemu je ili će shvatiti da smo mi toliko veliki i da on nije ništa bez nas, kao što mi verujemo i njemu smo sve dali jer znamo da je veliki. I samo u tom zajedništvu možemo da budemo i veliki klub i on veliki igrač. Ne dozvoljavamo bezobrazluk", zaključio je Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve