Nova vest
Fudbal

Petak, 16.06.2017.

16:20

Lalatović: Protiv Portugala na pobedu

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović rekao je da njegovi igrači žele pobedu u predstojećoj utakmici protiv Portugala na EP u Poljskoj.

Izvor: PT

Autor: PT

Lalatović: Protiv Portugala na pobedu
StarSport

"Tehnički su jaki, navikli su uvek da dominiraju. Mi, mejutim, želimo pobedu. Igraćemo sa svima na pobedu. Protivnik samo svojim kvalitetom može da nas natera da se branimo, ali ja nikada kao trener neću da se fokusiram samo na odbranu. Ne, u svaki meč ulazimo da pobedimo. Nikada kao trener nisam rekao igračima 'ja danas ne želim da izgubim'. Ne, tražim pobedu, a imamo karakter i kvalitet to da ostvarimo. Momci su to mnogo puta dokazali i žele to ponovo", rekao je Lalatović novinarima u Poljskoj.

Mlada reprezentacija Srbije sutra počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a prvi protivnik je Portugal.

"Mediji su preneli da jedan njihov igrač vredi koliko cela naša reprezentacija. Misle na Sančeza, ali ne igra samo novac. I moji igrači imaju veliku cenu, igraju u velikim klubovima, oni su prvaci Evrope i sveta. Jednostavno, oni imaju ogroman kvalitete i meni je čast što radim sa takvim momcima i igračima. Siguran sam da ukoliko daju svoj maksimum, a siguran sam da će tako biti, ni rezultat neće da izostane. Bez obzira što se nalazimo u 'grupi smrti'", rekao je selektor mlade reprezentacije.

Upitan da li ima dileme oko sastava ekipe za sutrašnju utakmicu, Lalatović je rekao da nema.

"(Mijat) Gaćinović i (Andrija) Živković nisu trenirali dan-dva, ali su se priključili i mogu da računam na njih. Svi oni jedva čekaju da počne prvenstvo, uostalom kao i ja. Nemam nedoumica oko tima", rekao je Lalatović.

On je kazao da je zadovoljan učinjenim tokom priprema.

"Zadovoljan sam onim što smo uradili. Na fizičkom planu smo radili jako dobro, na taktičkom odradili sve što je neophodno. Igramo protiv tri jako dobre reprezentacije, napravili smo dobru analizu svih rivala, a prvi meč je po pravilu najvažniji", kazao je on.

Mnogi potcenjuju selekciju Srbije, ali Lalatović je kazao da je to do mentaliteta drugih timova.

"Sve to treba da bude dodatni motiv za igrače. Rekao sam i njima, možemo da budemo deset puta prvaci Evrope ili sveta, ali tako će uvek biti, gledaće na nas kao da nemamo šta da tražimo, jer to su Španija, Portugal, Nemačka... Uvek sile. O sebi misle samo najbolje. Ali polako, sve će da se vidi na terenu", istakao je selktor.

Pored Srbije i Portugala, u Grupi B se nalaze još i Španija i Makedonija, a samo pobendik grupe izboriće plasman u polufinale.

Utakmica izmedju Srbije i Portugala igraće se u subotu od 18.00 u poljskom Bidgošču

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve