Nova vest
Fudbal

Petak, 16.06.2017.

12:33

"Mbape vredi 130 miliona? A, Mesi i Nejmar?"

Erik Abidal smatra da njegov zemljak i supertalentovani napadač Monaka Kilijan Mbape ne vredi 130 miliona evra, koliko su spremni da plate pojedini klubovi.

Izvor:

Autor:

Getty Images

Bivši levi bek Monaka, Liona, Barselone i reprezentacije Francuske upitao je koliko je cena najboljijh igrača Barselone Lionela Mesija i Nejmara da Silve, ako se toliko ceni osamnaestogodišnji vunderkid.

"Mbape je odličan igrač, ali cena od 130 miliona nije realna. Mislim da želi da ostane u Monaku i potvrdi sjajne igre. Mora da donese odluku koja će da mu garantuje minutažu, uskoro će i Svetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Abidal za španski Kadena Ser.

Novac za Mpabea, iza kojeg je sjajna sezona u Monaku, neće žaliti Real Madrid, Barselona, Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Arsenal i Liverpul.

Abidal misli da se u današnjem fudbalu izdvaja previše novca za transfere igrača, ponudivši primer još jednog svog sunarodnika Pola Pogbu, koji je prošlog leta postavio rekord prelaskom u Mančester Junajted iz Juventusa.

"Kada se izdvajaju velike svote novca, kao što je 105 miliona za Pogbu, onda igrači sa više talenta dostižu cenu i do 200 miliona. Gubi se sav smisao procene vrednosti. Kolika je onda cena Mesija i Nejmara?", poentirao je Abidal, koji je karijeru završio krajem 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve