Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2017.

20:05

Ronaldinjo: Srbi, budite ponosni na Đokovića

Jedan od najboljih fudbalera sveta, Ronaldinjo, rekao je da su mu Novak Đoković i Dejan Rambo Petković prva asocijacija na Srbiju.

Izvor: SM

Autor: SM

Ronaldinjo: Srbi, budite ponosni na Đokovića
foto: promo

"Mnogo više pratim fudbal, ali Novaka Đokovića zna ceo svet. Prosto ne postoji čovek koji nije čuo za njega. Naravno, i Petković je planetarno poznat, tako da možete biti ponosni na njih dvojicu", rekao je Ronaldinjo za RTS.

Planetarnu slavu dostigao je u dresu Barselone, ali to mu nije smetalo da ovog vikenda skine kapu „večitim rivalima“, Realu iz Madrida.
Brazilac je pre svega oduševljen kvalitetom prikazanog fudbala u finalu Lige šampiona odigranog u Kardifu gde je Real savladao Juventus 4:1.

“Divno finale. Prelepa igra oba tima. Nadam se da su gledaoci širom sveta uživali u finalnoj utakmici kao što sam ja uživao. Viđeno je pet atraktivnih golova što je odlična stvar za fudbal. Srećan sam što su Ronaldo i Zidan ispisali nove stranice istorije i što su osvojili drugu titulu za redom. Stvarno sam uživao u ovoj finalnoj utakmici“, dodao je Ronaldinjo.

Brazilac je finale Lige šampiona pratio na Hajneken kruzeru koji je iz grčke luke Pirej otplovio ka Mikonosu gde se gledao meč na palubi broda u prisustvu više od 500 ljubitelja fudbala iz čitavog sveta.

Pitanja je bilo mnogo, a vremena malo. Tek, na upit ko je trenutno najbolji igrač na planeti, Ronaldinjo, i sam dvostruki osvajač ovog priznanja, rekao je ne razmišljajući:

“Kristijano Ronaldo, naravno! Pa, rezultati, titule, broj golova i njegova igra dovoljno govore", kaže spektakularni Brazilac.

Pojedinci smatraju da je s obzirom na neverovatan talenat i lakoću igre Ronaldinjo mogao još toga da pokaže tokom karijere, u kojoj je nastupao za Gremio, PSŽ, Barselonu, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, Keretaro i Fluminense...

“U fudbalu sam ostvario sve što sam želeo, a uvek će biti onih koji smatraju da je moglo i trebalo više. Lično, nemam nijednu neostvarenu želju jer sam postigao sve što sam želeo i osvojio gotovo sve trofeje. Ja sam srećan i ispunjen čovek zbog toga“.

Ronaldinjo je danas globalni ambasador fudbala, zbog čega se i našao u ulozi „kapetana“ Hajneken kruzera tokom finala Lige šampiona. Slobodno vreme koristi da bi se posvetio svojoj drugoj velikoj ljubavi.

“To je muzika. Moja velika ljubav. Uživam u svakom danu i trudim se da ostanem u fudbalu, a muzika je nešto u čemu podjednako uživam“, zaključio je Ronaldinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve