Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.06.2017.

09:48

Da li je Juventus najveći gubitnik u sportu?

Fudbaleri Juventusa u subotu su izgubili peto uzastopno finale Lige šampiona, a sedmo od devet u kojima su igrali.

Izvor: AK

Autor: AK

Da li je Juventus najveći gubitnik u sportu?
Foto: Getty images

Da li su oni najveći gubitnici u svetu sporta? Konkurencija je žestoka, u nekoliko sportova.

Poslednjih godina u prvom planu je bio Aletiko Madrid, koji je doživeo tragične poraze u sva tri finala KEŠ/LŠ – 1974. Bajern je izjednačio na 1:1 u finišu meča, a potom slavio u ponovljenom dan kasnije.

Pre tri godine Atletiko je vodio protiv Reala do nadoknade vremena, kada je Serhio Ramos izjednačio rezultat. Real je bio ubedljiv u produžetku.

Prošle godine "jorgandžije" su dobile šansu da se revanširaju, ali su opet poraženi, ovaj put u penal seriji.

Žestok konkurent "Staroj dami" je francuski ragbi klub Klermon Overnj. Francuzi su sredinom maja izgubili treće finale Kupa šampiona Evope u poslednje četiri godine.

Osim toga, "žuti" su slavili samo jednom u 12 finala francuskog šampionata, i to 2010. godine, niz poraza počeli su daleke 1936. Imaju novu šansu ove sezone.

Naravno, ova lista ne moža da prođe bez lisabonske Benfike koja je izgubila osam uzastopnih evropskih finala, pet u Kupu šampiona i tri u Kupu UEFA/Ligi Evrope, od 1963. do 2014.

Tu je i tim američkog fudbala Bafalo Bilsi, nikad nisu bili šampioni NFL, a igrali su četiri Superboula (finala plej-ofa) u nizu 1990-1993.

Ne bi trebalo izostaviti ni bivšeg vozačaFormule 1 Rubens Barikelo, večito "drugi" Brazilac je bio vicešampion 2002. i 2004, dok je 2001. i 2009. osvajao treće mesto u "najbržem cirkusu na svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve