Nova vest
Fudbal

Subota, 03.06.2017.

12:13

Miroslav Đukić opet trener Partizana!

Srpski stručnjak Miroslav Đukić novi je trener Partizana, a potpisao je dvogodišnji ugovor, potvrđeno je za B92.net.

Izvor: AK

Autor: AK

Miroslav Đukić opet trener Partizana!

Đukić je početkom aprila preuzeo Al Šabab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali nije mogao da odbije poziv iz redova srpskog šampiona.

Đukić je upravo u Partizanu počeo klupsku trenersku karijeri 2007. godine, mnogi će se setiti da su crno-beli u njegovo vreme igrali izuzetno atraktivno, ali je napustio Humsku manje od 12 meseci zbog pozicije selektora Srbije.

Preuzeo je Partizan u januaru 2007. od Miodraga Ješića, kada su crno-beli zaostajali 14 bodova za najvećim rivalom Crvenom zvezdom, koju je savladao već sredinom februara 4:2 na "Marakani".

Trasirao je crno-belima put ka tituli u narednoj sezoni sa 15 pobeda u 20 utakmica, kojom je počela sedmogodišnja dominacija kluba iz Humske, ali je u međuvremenu preuzeo reprezentaciju Srbije, a njega zamenio Slaviša Jokanović koji se okitio duplom krunom.

Sa U21 reprezentacijom Srbije je bio vicešampion Evrope 2007, dok je sa U23 timom doživeo debakl na Olimpijskim igrama 2008, zbog čega je napustio mesto selektora Srbije.

U međuvremenu je vodio Muskon u Belgiji, te Erlukes, Valjadolid, Valensiju i Kordobu u Španiji.

Partizan pripreme za novu sezonu početi 10. juna, obaviće ih na Zlatiboru i u Sloveniji, a Đukić će povratnički debi na klupi crno-belih imati sredinom jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Đukić je zamenio Marka Nikolića koji je iznenada napustio Humsku 1, zbog bogate ponude iz Mađarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve