Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2017.

19:44

Najskuplji meč – Hadersfild u PL posle 45 godina!

Fudbaleri Hadersfilda plasirali su se u Premijer ligu, pošto su u plej-ofu za plasman u elitno englesko takmičenje savladali Riding posle penala - 4:3.

Izvor: SM

Autor: SM

Najskuplji meč – Hadersfild u PL posle 45 godina!
Getty Images

Hadersfild se plasirao u elitno takmičenje prvi put posle 45 godina, u najskupljoj utakmici svetskog fudbala, čija se vrednost procenjuje na najmanje 220 miliona dolara.

Utamica na Vembliju nije bila spektakularna i ekipe nisu imale šta da pokažu na terenu pa je regularnu deo meča završen „nepopularnim“ rezultatom – 0:0. .

Hadersfildu, trostrukom šampionu Engleske od 1924. do 1926. godine, pobedu je iz poslednjeg penala doneo Kristofer Šindler. U regularnom delu i posle produžetaka nije bilo golova.

Hadersfild je 49. klub koji će se takmičiti u Premijer ligi, koja je osnovana 1992. godine.

Plasman u Premijer ligu doneće Hadersfildu najmanje 220 miliona dolara od nagradnog fonda i televizijskih prava u Premijer ligi, najbogatijoj ligi sveta.

"Možemo da pružimo nadu mnogima. Manji klubovi mogu da nastave da veruju da mogu da ostvare nemoguće", rekao je predsednik kluba Din Hojl.

Trener Dejvid Vagner preuzeo je Hadersfild 2015. godine, kada je došao iz Borusije iz Dortmunda, gde je bio trener rezervnog tima.

On je te godine uspeo da sačuva Hadersfildu drugoligaški status, a ekipa je sezonu završila na 19. mestu.

Uz mali budžet, bivši reprezentativac SAD dovodio je igrače na pozajmicu iz Nemačke, a ovu sezonu Hadersfild je završio na petom mestu, dva mesta iza Redinga. Vagner će sledeće sezone u Premijer ligi predvoditi tim protiv trenera poput Jirgena Klopa iz Liverpula, sa kojim je radio u Dortmundu.

Oni su dugogodišnji prijatelji.

"Veoma sam srećan jer su, kada sam došao, ljudi govorili da nemam iskustva, da nemam iskustva u britanskom fudbalu, da nemam iskustva sa igračima i uvek sam morao da se borim protiv toga. Dokazano je da je iskustvo važno, ali da nije presudno. To su srce i želja", rekao je 45-godišnji Vagner. Reding, koga predvodi bivši defanzivac Mančester junajteda Jap Stam, poslednji je put igrao u elitnom engleskom takmičenju u sezoni 2012-2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve