Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2017.

17:49

Tadić za B92: Umeo bih da odmenim Modrića u Realu

Srpski veznjak kaže da svaki igrač ima ambiciju da igra za najbolje klubove na svetu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Tadić za B92: Umeo bih da odmenim Modrića u Realu
Getty Images

Tadić ne precizira u koji bi klub prešao kada bi mogao da bira, ali kaže da voli da gleda Real Madrid i Barselonu.

"Volim da gledam Real Madrid i Barselonu, ali ne znam to je stvarno teško pitanje, ima mnogo dobrih klubova i jako teško je izabrati. Svakome je ambicija da igra u nekom od najboljih klubova na svetu tako da ćemo videti šta i kako", kaže Tadić.

Njegov Sautempton je ovu sezonu završio na osmom mestu pa evropskih utakmica na stadionu Sent Meri ove godine neće biti. S druge strane, tim koji sprkski veznjak voli da gleda u subotu igra finale protiv Juventusa u Kardifu.

"Navijam iskreno za Real Madrid ali mislim da će Juventus da pobedi, zaslužili su pošto im je prethodnih nekoliko godina izmicao taj trofej, mislim da će sada da ga uzmu. Rezultat 2:1 za Juventus, golovi Iguain i Dibala, a za Real Ronaldo", prognozira Tadić.

Na pitanje da li bi u Real Madridu na mestu plejmejkera mogao da zameni Luku Modrića, Dušan Tadić odgovara potvrdno. "Naravno da mislim da mogu".

Sautempton se prethodnih godina ustalio u sredini tabele engleske Premijer lige. Mada ne zna koga će klub dovesti kao pojačanje u napadu na Evropu, Tadić kaže da će "Sveci" izboriti makar isti plasman kao prethodnih godina.

"Sigurno među prvih osam ekipa kao i prethodne tri godine. Borba za Evropu dolazi u obzir, ali mislim da je teško jer ima dosta kvalitetnih ekipa. Ovo je moja treća godina. Jedne godine smo bili sedmi, jedne šesti postigli smo rekord, jedne osmi. Konstantno već četiri Sautempton je u top 8" tvrdi srpski igrač.

"Da igramo ofanzivno i branimo se kvalitetno"

Kada je reč o reprezentaciji, Tadić o predstojećoj utakmici sa Velsom kao "recept" navodi da je ključno igrati ofanzivno, ali da ekipa mora i dobro da se brani.

"To nam je sve selektor usadio, nadam se da ćemo tako da nastavimo i da se kvalifikujemo" kaže Tadić i dodaje ono što vidi kao razliku u odnosu na prethodne kvalifikacione cikluse: "Postoji jasna organizacija, zna se ko šta radi i te dve stvari su unapređene u odnosu na prethodne cikluse. Rezultati u reprezentaciji su uzrok i mojih dobrih igara. Selektor od svakog igrača pokušava da izvuče maksimum" , zaključio je plejmejker nacionalnog tima.

Nije važno, objašnjava, da li će on lično igrati ili ne, već da se reprezentacija kvalifikuje za takmičenje. Srbija je od 2010. propustila dva Evropska i jedno Svetsko prvenstvo. Naredna kvalifikaciona utakmica za plasman u Rusiju je 11. juna, a protivnik je Vels.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve