Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2017.

13:29

Rukavina: Najbolje po boku, samo Mesi može da bira

Reprezentativac Srbije Antonio Rukavina rekao je za B92 pred utakmicu protiv Velsa da je bolje napadati po bokovima, jer jedino Mesi može da prođe bilo gde.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Rukavina: Najbolje po boku, samo Mesi može da bira
Foto: Getty images

Rukavina očekuje čvrstu utakmicu protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Za Vels neće igrati Bejl i Tejlor, ali to narednog protivnika Srbije po rečima reprezentativaca i selektora Srbije neće previše oslabiti.

"Jaki su kao kolektiv, gaje pravi ostrvski fudbal, možda sada I gube na kvalitetu, ali moraju da daju sve od sebe", rekao je Rukavina za B82 i istakao da se isto podrazumeva I kada je u pitanju reprezentacija Srbije.

"Nama je svaka naredna utakmica najbitnija jer je eventualna pobeda korak bliže Rusiji. Ima pritiska jer negativan rezultat udaljava sa liderske pozicije", dodaaje Rukavina.

Priznaje da bi oberučke prihvatio trenutni plasman Srbije u ovoj fazi kvalifikacija, da mu je pre početka kvalifikacija ponudio, posle sedam “sušnih” godina I Srbije bez velikih takmičenja.

O tome da li je bolje Velšane napadati po bokovima ili kroz sredinu bek Srbije je jasan.

"Po bokovima! U Španiji kod nas se nedavno povela polemika kako pada najviše golova I bokovi su dobro rešenje. Osim ako tim nema Mesija, on može gde hoće", u šali dodaje Rukavina.

Na pitanje da li forsiranje napada preko bokova znači da će protiv Velsa upisati asistenciju, Rukavina kaže "Daće bog, videćemo". Fudbaleri Srbije protiv Velšana igraju 11. juna u Beogradu, reprezentativci su rekli da očekuju podršku publike kako bi se reprezentacija održala na prvom mestu u grupi.

Srbija trenutno ima 11 bodova ispred Irske koja ima isto toliko. Vels ima bod, a Austrija četiri boda manje od selekcije koju okuplja Slavoljub Muslin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve