Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2017.

10:39

Siti obara rekorde sa Mbapeom i golmanom Benfike?

Pep Gvardiola želi da sledeće sezone nadoknadi sve što je propustio u protekloj, pa bi Mančester Siti mogao da obori dva transfer rekorda.

Izvor: AK

Autor: AK

Siti obara rekorde sa Mbapeom i golmanom Benfike?
Foto: Getty images

Kako prenose engleski mediji, Siti je navodno ponudio Monaku čak 130 miliona evra za Kilijana Mbapea, ali je tu ponudu izjednačio Real Madrid.

Mbape ima samo 18 godina, a u tek drugoj profesionalnoj sezoni postigao je čak 26 golova, od čega šest u Ligi šampiona.

Osim njega, Siti želi i 23-godišnjeg golmana Benfike Edersona Moraeša, a spreman je da zbog Brazilca obori rekord iz 2001. godine kada je Đanluiđi Bufon postao najskuplje golman sveta posle transfera iz Parme u Juventus za 52 miliona evra.

"Skaj sports" navodi da bi Ederson trebalo u utorak stigne u Mančester na lekarske preglede, a i sam igrač je najavio transfer rekavši posle finala Kupa Portugala (Benfika osvojila duplu krunu) da mu je meč protiv Gimaraeša poslednji u timu iz Lisabona.

Ederson je za Benfiku debitovao 2015, po dolasku iz Rio Avea, u koji je stigao 2012. iz niželigaša Ribeiraa. U Portugal je stigao još 2009. upravo u fudbalsku akademiju Benfike iz Sao Paula, ali se nije nametnuo u Lisabonu.

Siti je već doveo jedno pojačanje za sledeću sezonu, "građani" su platili Monaku 70 miliona evra za Bernarda Silvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve