Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.05.2017.

12:15

FK Rijeka: Manje bismo se opijali da je trebalo

Rijeka je potučena na Maksimiru od zagrebačkog Dinama sa 5:2, ali su Riječani proslavili titulu koju su obezbedili nedelju dana ranije protiv Cibalije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

FK Rijeka: Manje bismo se opijali da je trebalo

Po povratku u Rijeku čekalo ih je i dvadesetak hiljada navijača koji su sa njima proslavili istorijski uspeh kluba i prekid dominacije "Modrih".

Zagrepčani su Rijeke bili prvi u šampionatu punih 11 godina. Predsednik fudbalskog kluba Rijeka Damir Mišković rekao da se do titule može i poštenim putem.

"Kada sam došao planirao sam nakon treće godine napasti hrvatsko prvenstvo. Prošle sezone smo pokušali, ali je Dinamo bio bolji, a ove smo mi bili bolji. No, treba nastaviti raditi, ali je ovo nešto sjajno za hrvatski nogomet i pokazali smo na pošten i sportski način da se može protiv kleveta i onih koji traže krivca u nekom drugom" rekao je Mišković za Indeks.

Proslava sa navijačima je potrajala do kasno u noć, a neke od zanimljivijih scena su prema pisanju hrvatskih medija bile suze predsednika kluba i Matjaž Kek sa bakljom u ruci. Riječani su poručili i "da bi se manje opijali u proteklih nedelju dana da im je trebalo da pobede Dinamo".

Podsećamo, Matjaž Kek je pre nekoliko nedelja dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom nakon odlaska Miodraga Božovića sa čela stručnog štaba kluba iz Ljutice Bogdana. Slovenački stručnnjak je rekao da je sreća što utakmica sa Dinamom nije bila odlučujuća.

Dodao je i da je to bilo turističko izdanje Rijeke, te prvi trening zakazao već za nedelju u 10 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve