Nova vest
Fudbal

Subota, 27.05.2017.

08:55

"Večiti" zatvaraju sezonu derbijem u finalu Kupa

Poslednju utakmicu fudbalske sezone u Srbiji zatvaraju "večiti" rivali u finalu Kupa.

Izvor: SM

Autor: SM

Starsport

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u subotu od 18 časova odmeriće snage u finalu Kupa prvi put posle 16 godina.

Na stadionu u Humskoj Partizan će pokušati da ovu sezonu završi sa duplom krunom, dok će crveno-beli pokušati da osvojenim Kupom zaleče rane zbog izgubljenog prvenstva.

Zvezda je tokom gotovo cele sezone bila prva na tabeli, ali je poraz od Voždovca tri kola pre kraja Superlige na kraju koštao titule, koju je osvojio većiti rival Partizan.

"Večiti" odigrali su 35 utakmica u Kupu, a bolji učinak ima Crvena zvezda koja je 20 puta slavila, dok su crno-beli pobedili 11 puta.

Prvi put posle 16 godina Partizan i Crvena zvezda odigraće deseto finale, a crno-beli ukoliko pobede imaće priliku da se izjednače po broju titula u Kupu (5 pobeda Zvezde, četiri Partizana).

U poslednjem, devetom finalu Kupa, Partizan je 2001. godine na Marakani pobedio Zvezdu sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Saša Ilić.

Trener Partizana Marko Nikolić pozvao je svoje igrače da poslednji put ove sezone prikažu kvalitetnu partiju i produže seriju na 37 mečeva bez poraza.

"Ostaje žal što sam propustio finale Kupa u mom prošlom mandatu u Partizanu. Imam bezbroj motiva, a siguran sam da će i moji igrači biti na nivou kakav iziskuje finale. Zadovoljni smo zbog titule, možda neko kaže i rasterećeni, ali moramo da imamo poštenje prema našim navijačima i priredimo im radost".

Njegov kolega sa klupe Zvezde Boško Djurovski očekuje reakciju tima i da slavi u Humskoj.

"Očekujem dobar meč i spektakl, svi akteri moraju da budu na nivou kakav dolikuje. Igrao sam finala kao trener i igrač, znam kakav je osećaj, očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule pronadje snagu i pobedi", poručio je Đurovski.

Fudbaleri Partizana napadaju 14 trofej nacionalnog kupa, a Crvena zvezda 25.

Finale Kupa Srbije igra se od 18 sati na stadionu Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve