Nova vest
Fudbal

Petak, 26.05.2017.

21:41

Džeko: Lulić nije rasista, a ja bih kod Murinja

Napadač Rome i bosanski internacionalac Edin Džeko brani igrača Lacija i saigrača iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Džeko: Lulić nije rasista, a ja bih kod Murinja
Getty Images

Fudbaler Lacija Senad Lulić je pod pritskom fudbalske javnosti zbog decembarskog ispada sa Antonijom Ridigerom, štoperom Nemačke i igračem Rome

On je za tamnoputog Ridigera rekao da je "prodavao satove i kaiševe u Štutgartu". Džeko smatra da njegov reprezentativni kolega nije rasista.

"Znam Lulića bolje od bilo koga drugog i ne mislim da je rasista. Zašto je rekao to? Iskreno, nisam ga nikada zvao da ga pitam. Možda je bio ljut što je izgubio utakmicu mada je pogrešno što je rekao te stvari", kaže Džeko.

Džeko napominje da se rasizam jednostavno ne treba ispoljavati jer ljude takve izjave pogađaju. Ističe da Lulića dobro poznaje i da zna da nije rasista, ali da mora da kontroliše narav kada se iznervira.

Bosanski napadač je odgovorio i na pitanje koje se tiče njegovog budućeg angažmana.

"Jednom sam rekao da bih voleo da igram za Žozea Murinja. U Engleskoj ga zovu 'Posebni'. On je specifičan, osvojio je toliko trofeja sa različitim timovima. Čuo sam od igrača koji su igrali za njega, samo divne stvari o njemu", rekao je Džeko.

Džeko je do dolaska u Romu igrao protiv Murinja dok je bio član Mančester Sitija, a Murinjo menadžer Čelsija. "Posebni" je čak pre tri godine rekao da je Džeko zaslužio nagradu za igrača godine u Engleskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve