Nova vest
Fudbal

Petak, 26.05.2017.

20:57

Bernardo Silva novi "Građanin"

O igrače Monaka će se ovog leta otimati jači klubovi. Jedan od njih je do sada bio Bernardo Silva koji od 1. jula pojačava sastav Mančester Sitija.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Bernardo Silva novi
Getty images

Portugalski igrač u Siti prelazi posle vrlo uspešne sezone u Monaku sa kojim je osvojio titulu u Francuskoj, došao do polufinala Lige šampiona i postigao 11 golova za tim.

Isto toliko puta je bio asistent, a odigrao je 51 utakmicu u dresu Kneževa u prethodnoj sezoni. Siti će za njegove usluge platiti blizu 50 miliona evra, a igrač se obavezao na pet godina.

"Osećaj je sjajan. Da budem iskren, sada sam u jednom od najboljih timova na svetu. Izuzetan je osećaj imati priliku da budem deo kluba. Radujem se unapred svom trudu da pomognem timu u postizanju njegovih ciljeva", rekao je Silva.

Trener "Građana" je po njegovim rečima bio važan činilac zbog kog se odlučio da pređe u plavi deo Mančestera.

"Naravno, kada dobijete priliku da vas trenira Pep Gvardiola, ne kažete 'ne' takvoj prilici. Kao što svi znamo, ono što je uradio u Barseloni i Bajernu iz Minhena je zadivljujuće i očekujemo da ćemo i ovde osvajati titule. Sjajno je raditi sa njim", objašnjava novi veznjak Sitija.

Karijeru je počeo igrajući za Benfiku, a na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2013. Portugalac je proglašen jednim od 10 najvećih talenata. Pomogao je svojoj reprezentaciji da se domogne polufinala tog takmičenja.

Naredne godine odlazi u Monako posle samo tri utakmice u prvom timu Benfike. Pozajmica na godinu dana se pretvorila u trajno rešenje za francuski klub, gde je mladi veznjak počeo da igra dobro, što je uklapanjem ostalih kockica i "eksplozijom" Monaka u napadu dovelo do titule ove sezone.

Fabinjo, Kilijan Mbape, Radamel Falkao, Tomas Lemar i Bendžamin Mendi bili su uz Silvu ključni igrači Monaka u pohodu na titulu, ali i na polufinale kontinentalnog takmičenja.

U Ligi šampiona je Monako eliminisao upravo novi tim Bernarda Silve, Mančester Siti. On će u Sitiju nositi dres sa brojem 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve