Nova vest
Fudbal

Petak, 26.05.2017.

16:45

Nišlije dobile licencu, ali ne igraju Ligu Evrope

Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova FSS, odnosno drugostepeno telo u postupku licenciranja, održalo je nastavak sednice od 25.05.2017. godine.

Izvor: SM

Autor: SM

Nišlije dobile licencu, ali ne igraju Ligu Evrope
Starsport

Zbog obimnosti dokumenata i dokaza koji su dostavljeni u žalbama klubova, kao i zbog konsultacija sa nadležnim organima UEFA, Komisija je morala da sednicu održi u dva dana.

Razmatrana su dokumenta i dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske.

Dokumentacija je razmatrana na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je jednoglasno odlučila da se, na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izdaju licence za takmičenja u organizaciji UEFA, FK Vojvodina, FK Mladost i FK Radnički, odnosno klubovima koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma u žalbenom postupku.

To uznači da će Srbiju naredne sezone u Evropi, gledajući tabelu Superlige, predstavljati Partizan (kvalifikacije za Ligu šampiona), Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost (kvalifikacije za Ligu Evrope).

Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno drugostepeno telo u postupku licenciranja se ovom prilikom zahvaljuje klubovima kao i celokupnoj administraciji za licenciranje na sprovedenom postupku vezanom za izdavanje licenci za takmičenja u organizaciji UEFA.

Komisija želi da istakne činjenicu da je u postupku učesvovalo ukupno jedanaest klubova, a da je izdato devet licenci, što predstavlja najbolji rezultat od kada se sprovodi postupak licenciranja.

Ove licence su takođe i neophodan uslov za nastup klubova u narednoj takmičarskoj sezoni u Super ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve