Nova vest
Fudbal

Petak, 26.05.2017.

14:47

Sabaleta prešao u Vest Hem

Dugogodišnji bek Mančester Sitija Pablo Sabaleta igraće od sledeće sezone za Vest Hem.

Izvor: AK

Autor: AK

Sabaleta prešao u Vest Hem
Foto: Getty images

Ovaj 32-godišnji Argentinac kao slobodan igrač dolazi među "čekićare" jer mu 1. jula ističe ugovor sa "građanima".

Sabaleta je sa ekipom Slavena Bilića potpisao dvogodišnji ugovor, nakon devet sezona na Etihadu i postao prvo pojačanje Vest Hema za narednu sezonu.

Argentinac je odbio nekoliko drugih ponuda iz Engleske i Španije, a za mesto u timu na desnom beku boriće se sa Semom Biramom.

"Zadovoljstvo je što ću igrati za Vest Hem. Nadam se da ću vam doneti dosta dobrih trenutaka. Želeo sam da ostanem u Premijer ligi, dugo sam ovde i spreman sam za novi izazov", rekao je Sabaleta.

Sabaleta je 2008. godine iz Espanjola prešao u Mančester Siti za koji je odigrao više od 300 utakmica i osvojio dve šampionske titule.

"Ponekad je novi izazov potreban i kao čoveku i kao igraču. Osetio sam da je moje vreme u Stiju završeno. Bilo je to fantastičnih devet godina, potpuno briljantnih. Siti mi je dao šansu da dođem u ovu neverovatnu ligu", dodao je Sabaleta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve