Nova vest
Fudbal

Petak, 26.05.2017.

13:51

Baždarević pred Grčku: Sudbina je u našim rukama

BiH dočekuju 9. juna Grčku u možda i ključnom meču u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a selektor Mehmed Baždarević smatra da je sudbina u njihovim rukama.

Izvor: AK

Autor: AK

Baždarević pred Grčku: Sudbina je u našim rukama
Foto: Getty images

Na polovini kvalifikacija za Mundijal u Rusiji "Zmajevi" su treći u Grupi H sa deset bodova, jednim manje od Grčke, a tri od lidera Belgije.

Posle meča u Zenici BiH gostuje Kipru krajem avgusta, potom Gibraltaru nekoliko dana kasnije, a kvalifikacije završava mečevima sa Belgijom i Estonijom u oktobru.

Videli smo protiv Belgije jednu novu Grčku u odnosu na onu s kojom smo mi igrali. Pametnim igrom možemo doći do dobrog rezultata i sve je u našim rukama. Moramo odigrati jednu strpljivu i pametnu utakmicu u kojoj ne smemo srljati. Šanse su još uvek realne i otvorene i za prvo i drugo mesto. Sudbina je u našim rukama", rekao je Baždarević.

Baždarević je za meč sa Grčkom vratio u tim Muhameda Bešića i Harisa Medunjanina, koji trenutno igra u američkoj MLS ligi, ali će biti oslabljen u odbrani zbog suspenzije Seada Kolašinca.

"Nedostajaće nam Kolašinac koji je u najboljoj formi u životu. Tražićemo soluciju u ovim igračima što imamo, jer ne smemo dozvoliti improvizaciju u ovakvoj utakmici", dodao je selektor BiH.

Ekipu će predvoditi najveće zvezde Asmir Begović, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i Edin Džeko, a Baždarević je na rezervni spisak stavio Tomislava Tomića (Zrinjski), Harisa Duljevića (Sarajevo) i Dina Beširevića (Radnik) koji će dobiti poziv u slučaju povreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve