Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.05.2017.

10:42

Murinjo: Ibrahimović je "igrao" za nas u finalu

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo žali što Zlatan Ibrahimović nije mogao da bude na terenu u finalu Lige Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo: Ibrahimović je
Foto: Getty images

Ipak, Portugalac je otkrio da je Šveđanin ipak pomogao svom timu da pobedi Ajaks (2:0) i plasira se u Ligu šampiona.

"Igrao je van terena na štakama, sa ostalim momcima Markosom Rohom, Lukom Šoom, Ešlijem Jangom, Erikom Baijem, iza klupe, navijači su, radili sve što mogu da pomognu timu. Na kraju je Zlatan rekao dečacima koji donose lopte da uspore. Čak je i van terena igrao za nas. Srećan sam što je konačno osvojio evropski trofej u svojoj karijeri", rekao je Murinjo.

Ibrahimović je bio šampion Holandije, Italije, Španije i Francuske, ali je prvi put osvojio jedan evropski kup. Do sada je imao samo UEFA Superkup.

"Nije fer ono što mu se dogodilo. Fudbal nekad nimalo nije fer, život nekad nije fer. Mislim da bi ova noć bila neverovatna za njega da je osvojio trofej na terenu. Na stadionu gde će se nalaziti njegova statua, protiv svog prvog kluba van Švedske, sa svojim trenutnim timom, u sezoni u kojoj je imao neverovatan uticaj. Mnogo mi je žao što Zlatan nije igrao finale", dodao je Portugalac.

Šveđanin je u svojoj prvoj sezoni na Old Trafordu postigao 28 golova, a u Ligi Evrope je dao pet na 11 utakmica.

Još nije odlučio da li će ostati u Junajtedu i sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve