Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.05.2017.

12:20

Sudar mladosti i iskustva u borbi za trofej i LŠ

Ekipe Mančester Junajteda i Ajaksa od 20.30 sastaju se u finalu Liga Evrope na “Friends“ stadionu u Stokholmu.

Izvor: PT

Autor: PT

Sudar mladosti i iskustva u borbi za trofej i LŠ
Getty Images

Izabranici Žozea Murinja žrtvovali su Premijer ligu zbog ovog trenutka, jer bi se pobedom direktno plasirali u Ligu šampiona.

Ali i ne samo zbog elitnog takmičenja, već i zbog značenja trofeja, s obzirom da “Crvenim đavolima“ jedino nedostaje ova titula u bogatoj riznici.

Sa druge strane, ekipa Ajaksa pokupila je mnogo simpatije fudbalskih navijača, zbog atraktivne igre i mladosti koje poseduju u sastavu.

Ipak, holandski klub nema toliki pritisak Lige šampiona, s obzirom da je izborio poslednje kolo kvalifikacija za elitno takmičenje.

Takođe, dvadesetdvegodine ekipa iz Amsterdama čeka na evropski trofej, pošto su poslednji osvojili 1995. godine kada su sa 1:0 pobedili Milan u finalu LŠ.

Tada je pobedonosni gol postigao Patrik Klajvert, a 22 godine kasnije priliku za UEFA trofej u dresu Ajaksa imaće njegov sin Džastin. Upravo zbog neiskustva, trener holandskog kluba Peter Boš smatra da je potpuno očekivano od njegovih igrača da budu nervozni.

Poslaću igrale direktno kod doktora, ukoliko ne budu nervozni, pogotovo jer im je ovo prvo finale. Imamo šansu da pobedimo Mančester, ukoliko budem igrali našu igru. Znam da su moji igrači mladi, ali pripremiću ih dobro“, rekao je Boš na konferenciji.

Ovo će biti Ajaksovo 15 utakmica u borbi za trofej, a imaju impresivan skor od 10 pobeda i četiri poraza, dok će Junajted igrati 12 finale (6/5)

Klubovi su se do sada sastajali četiri puta u UEFA takmičenjima, a po dve pobede imaju obe ekipe. Mančester je neporažen na prethodnih deset mečeva u evropskim takmičenjima, dok Ajaks nema pobedu na gostujućem terenu u poslednjih šest utakmica (tri pobede, tri poraza).

Kao što smo već rekli, “Crveni đavoli“ igraju za prvi trofej Lige Evropa, dok je Ajaks sezone 1991/1992 osvojio tadašnju Kup UEFA.

Duel je na programu na stadionu “Prijateljstva“ u Stokholmu od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve