Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.05.2017.

08:27

Sem Olerdajs napustio fudbal!

Britanski menadžer Sem Olerdajs rekao je posle napuštanja Kristal Palasa da nema više ambicija da vodi neki klub.

Izvor: PT

Autor: PT

Sem Olerdajs napustio fudbal!
Getty Images

Posle pet provedenih meseci na klupi “Orlova“ šesdesetdvogodišnji Britanac uspeo je da izbori opstanak sa klubom usled odličnih partija u prolećnom delu sezone.

Misija je tako ispunjena, a bivši menadžer Boltona, Vest Hema i drugih premijerligaških klubova odlučio je da istupi sa pozicije, a možda i iz fudbala.

Nemam ambicije da preuzmem neki drugi klub“, rekao je Olardajs u saopštenju, a potom i dodao.

Želim da uživam u životu dok sam još realtivno mlad i zdrav da mogu da uradim neke stvari, poput putovanja, provođenja više vremana sa porodicom i unučićime bez pritiska koji dolazi kada ste menadžer“, jasan je bio jedini trener u istoriji Premijer lige koji je vodio šest različitih ekipa.

Kruna karijere ’Big Sema’ bilo je mesto selektora reprezentacije Engleske, kada je 2016. godine potpisao dvogodišnji ugovor.

Međutim, Olerdajs se nije dugo zadržao na tom mestu zbog čuvenog skandala kada je navodno koristio sovju funkciju kako bi pregovarao sa menadžerima i savetovao ih kako da zaobiđu pravila u vezi sa transferima igrača, za šta bi mu oni platili 400.000 funti.

"Zbog nedavnih dogadjaja FA i ja smo sporazumno raskinuli ugovor. Bila mi je velika čast što sam u julu imenovan i duboko sam razočaran zbog ovakvog ishoda. Ovog popodneva sastao sam se sa (čelnicima FA) Gregom Klarkom i Martinom Glenom i ponudio sam iskreno izvinjenje, izvinjenje iz srca zbog mojih postupaka. Iako je u snimljenim razgovorima jasno da je za svaki aranžman potrebno odobrenje FA, priznajem da sam dao neke izjave koje su izazvale neprijatnost", naveo je tada Olerdajs u saopštenju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve