Nova vest
Fudbal

Petak, 19.05.2017.

13:36

Terzić: Kokeza je neformalni gazda Partizana

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić optužio je predsednika FSS Slavišu Kokezu da je u sprezi sa čelnicima Partizana.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Terzić: Kokeza je neformalni gazda Partizana
Foto: StarSport

Terzić je istakao da je Kokeza direktno Partizanu doneo titulu prvaka Srbije.

"Teško je osvojiti titulu sa dva protivnika, kolko god bili kvalitetni protiv Partizana pojačanim Kokezom. Dešavalo se isto i sa Karadžićem, žalićemo za njim. Kokeza je neformalni gazda Partizana, zna cela Srbija njegovu spregu i šta čini da Partizan bude šampion. Videćemo koliko je ta sprega jaka i da li može Zvezda da stane na put tome", rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Kako je naglasio, Kokeza je takvim postupcima zloupotrebljava svoju funkciju.

"Nemam lično protiv njega, problem je što ima bolesnu sujetu da vlada srpskim fudbalom. Ne zameram mu što je navijač i gazda Partizana i što je oteran iz Zvezde od navijača, ali zameram što zloupotrebljava svoju funkciju", poručio je Terzić.

Kako je rekao, Kokeza ne želi sadašnje rukovodstvo u Crvenoj zvezdi, već umesto njih hoće svoje marionete.

"Kokeza dve godine ruši Zvezdu, odmah po odlasku postao je prvi saradnik Tomislava Karadžića, a potom i predsednik FSS. Od avgusta 2015. godine njih dvojica su jedno", naveo je funkcioner crveno-belih.

Kao jedan od primera odnosa, pomenuo je žreb za domaćinstvo finala Kupa Srbije ove sezone i naveo da ga ne bi iznenadilo da Komisija za žalbe FSS dozvoli Partizanu da u poslednjem kolu protiv Mladosti igra pred publikom..

"Svesni smo i toplih kuglica i svega, ali nismo očekivali da će se igrati na našem stadionu. Ne bi me iznenadilo da Komisija za žalbe dozvoli Partizanu da igra pred publikom", rekao je direktor crveno-belih.

Terzić je ponovio da je zatekao dug od 52 miliona evra kada je došao u klub, a da će on za nekoliko nedelja biti između 25 i 26 miliona, kao i to "da je čuo" da je i Partizan došao na taj nivo duga.

"Dok god Zvezda bude morala da prodaje najbolje igrače da bi stabilizovala finansije, biće izuzetno teško da se osvaja titula. Treba da gledamo na svoje dvorište. Imamo razloga za ponos na sve što smo uradili da Zvezda zna šta hoće, da ima neverovatno mlade i talentovane igrače, čija vrednost prevazilazi tržišnu. Zvezda je stabilna jer ima igrače. To je kao kad firma ima dug 25 miliona evra, a robe u magacinu koja vredi 25 miliona evra", rekao je on.

Terzić je ponovio da je Zvezdi titulu oteo Partizan, koji je prema njegovim rečima pobeđivao prijateljske klubove i igrače i uz pomoć sudija.

"Nije smak sveta ako Zvezda ne osvoji titulu, to nije jedini parametar uspešnosti rada kluba, ponosimo se mnogim stvarima koje ću reći članovima skupštine. Ne bežim od odgovornosti zbog neuspešne sezone u godini kada se ne uzme titula, ali smo od UEFA dobili sve najviše pohvale za finansijsku stabilnost. Svi znamo kakve smo finansijske probleme imali, prodavali smo najbolje igrače kako bismo stabilizovali klub".

Podsetio je da su prošle godine prodali igrače koji su dali 60 golova i prihodovali 10 miliona evra, te primetio da ozbiljan klub ne sme da pušta igrače, već da se popunjava na potrebnim mestima, čemu je pravi primer Ludogorec.

Kako je rekao, on ne pravi sebi alibi i nije mu problem da ode iz kluba, ali dodaje i da će njegov rad biti ocenjen na skupštini kluba u junu.

"Otišao je veliki Dragan Džajić, zašto ne bi i Terzić?", zaključio je, uz konstataciju da je dug kluba između oko 25 miliona evra, koliko ima, kako je rekao, i Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve