Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.05.2017.

18:11

Večiti pred finale: Domaći teren nije prednost

Predstavnici Partizana i Crvene zvezde saglasni su da domaći teren u finalu Kupa Srbije ne znači mnogo jer je reč o samo jednoj utakmici.

Izvor:

Autor:

Večiti pred finale: Domaći teren nije prednost
StarSport

Finale Kupa Srbije između večitih rivala igraće se 27. maja od 19.00 na stadionu u Humskoj, određeno je žrebom u Fudbalskom savezu Srbije.

Partizan je na žrebu predstavljao pomoćni trener Ljubiša Ranković, dok je ispred Zvezde bio sekretar stručnog štaba Goran Negić. Njih dvojica su prvo promešali kuglice, a potom je sportski direktor FSS Goran Bunjevčević izvukao onu u kojoj je bilo ime crno-belih.

"Meni je drago što ćemo igrati u Humskoj, posebno što smo poslednja dva derbija u prvenstvu igrali kod njih. Da li imamo prednost ili ne, to će se videti. Poslednje finale dva kluba, 2001. godine, bilo je na Marakani i dobio je Partizan, tako da domaćinstvo ne menja ništa... Prednosti nema, finale je finale. Mi smo trenutno koncentrisani na nedelju, a posle toga ćemo razmišljati o finalu Kupa", rekao je Ranković posle žreba.

Trofej u Kupu Srbije braniće Partizan, a derbi će odlučivati i da li ćemo ove sezone imati osvajača duple krune, pošto ekipa iz Humske pred odlučujuću rundu u nedelju ima tri boda viška, odnosno dovoljan joj je bod za 27. pehar šampiona države.

"Domaćinstvo ne znači ništa. Dueli Zvezde i Partizana i ove, ali i prošle sezone, pokazali su da domaćinstvo ništa ne znači. Mislim da će Partizan u ovoj situaciji u kojoj je trenutno imati psihološku prednost, ali to nama daje za nadu i za pravo da udjemo još jače, još agresivnije nego u poslednjim derbijima i da pokažemo stvarno ko je bolji", rekao je Negić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve