Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.05.2017.

18:00

Umro legendarni Todor Toza Veselinović

Legendarni igrač Vojvodine, Partizana i reprezentativac Jugoslavije Todor Toza Veselinović, kasnije uspešan trener i selektor, umro je u Atini u 87. godini.

Izvor:

Autor:

Umro legendarni Todor Toza Veselinović
YTSS

Veselinović je bio jedan od najboljih strelaca u nekašnjoj SFRJ, u dresu Vojvodine postigao je 123 gola na 170 mečeva, čak četiri puta bio je najbolji golgeter lige, a ima i najbolji procenat uspešnosti u dresu reprezentacije – 28 pogodaka na 37 utakmica.

Bio je clan tima SFRJ na Mundijalima 1954. i 1958. godine, kao i na Olimpijskim igrama 1956. godine, kada je osvojena srebrna medalja.

Kao trener radio je u mnogim klubovima, između ostalih u Vojvodini, Fenerbahčeu, Olimpijakosu i AEK, a bio je i selektor SFRJ na putu do plasman na šampionat Evrope 1984. godini i čuvenoj pobedi protiv Bugarske u Splitu 3:2, golom Ljubomira Radanovića u poslednjim trenucima meca.

Poslednji klub u kojem je radio bio je grčki Etnikos 1998. godine i posle toga je ostao da živi u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d