Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.05.2017.

23:55

Široki Brijeg osvojio Kup BiH

Fudbaleri Širokog Brijega osvojili su Kup Bosne i Hercegovine, rešivši dvomeč finala protiv Sarajeva sa 4:2 na penale.

Izvor: AK

Autor: AK

Široki Brijeg osvojio Kup BiH

Sarajevo je slavio u sredu 1:0 na gostovanju na Pecari, posle poraza istim rezultatom na svom Koševu u prvom susretu.

Golom Amera Bekića u 65. minutu iz penala "bordo" tim je izborio penale, gde je domaćin uspeo da slavi i osvoji treći Kup u svojoj istoriji.

Golman Sarajeva Pavlović je odbranio penal Krstanoviću, ali Husejinović nije bio siguran u prvoj seriji za goste.

Vođstvo Širokom donosi Ivanković, Bekić poravnava rezultat, nakon čega promašuju Barišić i Rustemović. Trofej domaćinu donosi mladi Čabraja.

Meč je obeležio i neverovatan promašaj Nermina Crnikića iz Sarajeva, koji je u 17. minutu propustio da ubaci loptu u nebranjen gol.

Hercegovački tim je osvojio prvi trofej od 2013. kada je takođe slavio u Kupu, dok na treću titulu čeka od 2006. godine.

Široki je pomalo neočekivano osvojio Kup s obzirom da se nije plasirao ni u plej-of fazu za šampiona u Premijer ligi BiH, dok je Sarajevo u igri za titulu pred poslednja dva kola.

Ekipa sa Koševa ima četiri boda zaostatka za liderom Željezničarem, ali dočekuje omraženog rivala sa Grbavice u subotu na svom stadionu Asim Ferhatović Hase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve