Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.05.2017.

18:30

"Đu-Le" gurnuo Partizan ka tituli – 3:1 na Čairu!

Fudbaleri Partizana nalaze se korak od titule šampiona Srbije, posle pobede nad Radničkim sa 3:1 (0:0) na gostovanju u Nišu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Foto: StarSport

Crno-belima će u poslednjem kolu plej-ofa Superlige biti dovoljan remi sa Mladošću na svom stadionu u Humskoj (nedelja) da preuzme krunu od najvećeg rivala Crvene zvezde.

Partizan je ka tituli gurnuo tandem koji ga "nosi" cele sezone – Uroš Đurđević i Leonardo da Silva koji je postigao sva tri gola na Čairu.

Posle neizvesne borbe bez mnogo gol šansi u prvih 55. minuta susreta, tandem "Đu-Le" u roku od tri minuta slama Radnički početkom drugog poluvremena.

Tim Marka Nikolića, koji je zbog suspenzije meč posmatrao sa tribina, poveo je preko Brazilca Leonarda koji je iskoristio sjajno proigravanje Marka Jankovića, obišao golmana Radničkog Zogovića i lako postigao 22. gol u sezoni.

Samo tri minuta kasnije Brazilac se revanšira saigračima tako što je na sličan način proigrao Đurđevića, a on lobuje Zogovića sa ivice kaznenog pa je 11. put ove sezone ovaj tandem bio strelac na istoj utakmici.

Tačku na susret u Nišu stavio je Đurđević 12 minuta pre kraja posle centaršuta Kosovića sa desne strane, svojim 23. golom u prvenstvu za prvo mesto liste strelaca.

Pet minuta pre kraja rezervista Dušan Živković posle solo prodora postiže sjajan gol za Radnički i postavlja konačan rezultat pred oko 15.000 navijača na Čairu, od kojih su većina bile pristalice crno-belih.

Tok meča:

Partizan prvi preti na Čairu, Janković je dobio dobar pas u prazan prostor, ali Zogović je bio oprezan pa na vreme istrčava i otklanja opasnost.

Velika nervoza bila je primetna kod igrača oba tima u prvih desetak minuta meča, a defanzivac domaćih Bulatović pokušao je da isprovocira sudiju Širokog da kazni Đurđevića, tako što je pao kao pokošen nakon što ga je napadač Partizana dotakao glavom po stomaku dok je ustajao sa terena.

Janković ubacuje loptu u kazneni prostor Radničkog, Zogović ne uspeva da interveniše, lopta se odbija od nekoliko igrača pre nego što su je domaći ispucali u aut.

Sudija Široki od početka meča održava autoritet svirajući faul za bukvalno svaki kontakt, pa često "seče" tok igre u Nišu.

U 19. minutu Janković pokušava udarcem sa 18 metara posle dodavanja Mihajlovića sa leve strane, ali lopta odlazi pored gola.
Gosti pokušavaju dubinskim loptama, iz prekida i polukontri, ali iako su ušli nekoliko puta u kazneni prostor Partizana, nisu konkretno zapretili golu Stevanovića.

Najbliži su mu bili u 24. minutu posle centaršuta Stojanovića i udarca Živkovića glavom, ali golman crno-belih interveniše bez mnogo muke. Samo minut kasnije Partizan je imao najbolju šansu u ovom delu meča, takođe posle centaršuta.

Ćirković je šutirao glavom posle kornera sa desne strane, ali je lopta zakačila nekog domaćina i otišla opet u korner. Desetak minuta kasnije prvi put su ozbiljno strepeli i crno-beli. Stojanović je opet odlično centrirao u peterac, ali Vulićević izbija loptu u korner.

Pritisak domaćina u završnici poluvremena, nekoliko prekida za Radnički, ali je odbrana Partizana bila oprezna i dominantna u svom kaznenom prostoru.

Nije bilo promena na startu drugog poluvremena koje je otvoreno u istom ritmu kao prethodnih 45 minuta, vođena je velika borba između dva kaznena bez konkretne završnice.

Međutim, u desetom minutu nastavka Partizan je poveo na Čairu 1:0! Janković je povukao loptu u sredini terena, a onda poslao sjajan pâs u prazan prostor na levoj strani za Leonarda da Silvu koji brži čuvaru, obilazi Zogovića i postiže 22. gol u sezoni.

Samo tri minuta kasnije crno-beli postižu novi gol za 2:0 čime verovatno stavljaju tačku na ovaj meč, a možda i borbu za titulu. Leonardo je ovaj put proigrao Uroša Đurđevića koji sjajno lobuje golmana Radničkog pa takođe postiže 22. gol u šampionatu.

Sjajni tandem Partizana "Đu-Le" je 11. put ove sezone bio strelac na istom meču za crno-bele.

Tri minuta nakon drugog gola Partizan je bio blizu 3:0. Mihajlović je ubacio loptu sa leve strane, Leonardo je pokušao volej udarcem, ali lopta odlazi pored gola.

Pet minuta kasnije preti i Radnički, Stanković odlično šutira sa 25 metara, ali brani golman Partizana Stevanović.

Usledila je serija izmena na obe strane terena, domaćin je imao blagu inicijativu, zapretio je još dva puta preko Mrkića i Jovanovića, ali Stevanović nastavlja da skuplja odbrane.

Dvanaest minuta pre kraja Partizan stavlja konačnu tačku na meč golom za 3:0. Kosović je poslao centaršu sa desne strane, a Uroš Đurđević u padu uspeva da šutira glavom i pogađa sam ugao za svoj drugi pogodak na Čairu.

Tri minuta kasnije Leonardo je pokušao da se opet izjednači sa saigračem na vrhu liste strelaca, ali Zogović brani njegov šut sa 18 metara.

Pet minuta pre kraja Radnički smanjuje rezultat na 3:1. Sjajan gol postigao je rezervista Dušan Živković.

On je dobio duel sa Miletićem na desnoj strani kaznenog prostora, ušao u sredinu gde je lažnjakom izbegao napad štopera, a onda poslao sjajnu poluvisoku dijagonalu i savladao ovaj put nemoćnog Stevanovića.

Nije bilo uzbuđenja u završnici susreta, Partizan je slavio 3:1 u Nišu i stigao na bod od nove titule šampiona Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

505 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve