Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.05.2017.

15:35

Radnički: Ko o čemu, Partizan o poštenju

Fudbalski klub Radnički pozvao je Partizan da za predstojeću utakmicu u Superligi pozove i posmatrače FIFA, kako bi bili sigurniji u regularnost meča.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Radnički: Ko o čemu, Partizan o poštenju
Foto: StarSport

Prema saznanjima B92 Partizan je za predstojeću utakmicu 36. kola Superlige Srbije protiv Radničkog pozvao posmatrača UEFA.

To je podržao i najveći rival Crvena zvezda koja je prethodnih dana optuživala crno-bele za krađu prvog mesta, pa je reagovao i niški klub.

"Radnički će, kao i uvek, u svakom meču ići na pobedu, a izuzetak neće biti ni utakmica sa Partizanom, a ni Zvezdom. Naš klub se našao u unakrsnoj vatri izmedju Zvezde i Partizana. Smatramo da je dosta da u njihovom sukobu dovode u pitanje našu čast", ističu u klubu iz Niša.

Takav potez Partizana u Radničkom vide kao pokušaj pritiska na klub.

"Pokazalo se više puta u prethodnom periodu da "ko o čemu Partizan o poštenju". Najpre su se žalili zbog sudija, koji još nisu određeni, čime su opet pokušali da utiču, po staroj oprobanoj metodi na izbor sudija", piše u saopštenju Radničkog.

"Radnički ne zna ko će biti sudija na utakmici, niti smo se bavili time. Zbog sporta i fer-pleja Partizan mora da prestane da izigrava proroka ili baba Vangu, jer to što rade nije ništa drugo nego pokušaj da utiču na izbor sudija i išod utakmice, na šta se upravo oni konstantno žale. U svakom slučaju, naš Radnički će se boriti protiv oba kluba, jer je naš cilj da zaigramo u Evropi", dodaje se u saopštenju Nišlija.

Radnički navodi da su, kao i svi ostali klubovi, "umorni od prepucavanja" između Zvezde i Partizana.

"Uostalom, svoje spekulacije neka ostave kao opravdanje za svoje buduće neuspehe. Smatramo da su nedavna saopštenja Partizana još jedan pokušaj pritiska na nas", navodi se u saopštenju Radničkog.

Utakmica između Radničkog iz Niša i Partizana igraće se u sredu od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve