Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.05.2017.

13:16

Švajnštajger: Nije me oterao Murinjo

Bastijan Švajnštajger nije kritikovao Žozea Murinja uprkos tome što je morao da trenira rezervama tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Švajnštajger: Nije me oterao Murinjo
Foto: Getty images

Razlog njegovog ćutanja nije neobična klauzula koju je imao u ugovoru sa Mančester Junajtedom.

Naime, Nemac prema ugovoru sa "Crvenim đavolima" nije imao pravo da kritikuje odluke trenera, pa su mnogi zbog toga smatrali da on ne komentariše to što ga je Portugalac izbacio iz prvog tima na tri meseca tokom ove sezone

Međutim, iskusni fudbaler koji je u međuvremenu prešao u redove američkog MLS ligaša Čikago Fajera ističe da za to nije kriv Murinjo.

"Razgovarao sam s njim, imao je svoje mišljenje, ali mislim da nije on doneo odluku. Mislim da je doneo neko drugi. On je mogao je da vidi na treninzima i utakmicama da sam pravi profesionalac, pa mislim da je to bila pogrešna odluka, ali sam je prihvatio. Želeo sam da i tu pokažem da mogu da računaju na mene. Želeo sam da igram za Junajted, jer je to bio moj san", rekao je Švajnštajger.

Švajnštajgera je u Junajted doveo bivši menadžer Luj van Gal iz Bajerna na leto 2015, kod koga je odigrao 31 utakmicu. Kod Murinja je šansu dobio samo četiri puta, a za Junajted je postigao ukupno dva gola.

U martu je prešao u MLS i na sedam mečeva već dao dva gola za Čikago u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve