Nova vest
Fudbal

Subota, 13.05.2017.

18:48

"Blickrig" Zvezde u finišu, čeka kiks Partizana

Crvena zvezda pobedila je Mladost iz Lučana u petom kolu plejofa Superlige Srbije sa 4:1. Zvezda je preokrenula rezultat u drugom poluvremenu.

Izvor: SM, MLJ

Autor: SM, MLJ

StarSport

Strelci za Zvezdu bili su Boaći, Petković, Ristić i Milić, a vodeći i jedini gol za Mladost je dao Tumbasević.

Crveno-beli su pobedom ostali na tri boda zaostatka za najvećim rivalom Partizanom, dva kola pre kraja šampionata.

Zvezda je prekinula pobedonosni post posle dva uzastupna poraza. Utakmicu je prema zvaničnim podacima posmatralo 7.820 gledalaca.

Mladost je sa igračem manje izborila remi u prethodnom meču na stadionu Rajko Mitić, ali je Zvezda na dva kola pre kraja pred gubitkom titule i pobeda joj je bila neophodna da bi održala nadu.

Nije dobro krenulo po Beograđane. U prvih 15 minuta viđene su dve prilike, jednom je sviran ofsajd Mladosti, u drugoj je Kanga loše šutirao.

Usledio je period dobre igre Zvezde gde su glavne uloge imali Kanga, Boaći i Plavšić. Nekoliko njihovih kombinacija i pokušaja nije se međutim završilo golom za Zvezdu.

Igrao se 25. minut kada je Damir Kahriman odreagovao loše, centaršut Tumbasevića niko nije zakačio pred golom Zvezde pa je lopta završila u mreži, a aktuelni šampion države se našao u ozbiljnom problemu.

Zvezda je posle primljenog gola nastavila da napada i to joj se isplatilo pred kraj prvog poluvremena. Boaći je u kaznenom prostoru prihvatio loptu Srnića i iz okreta šutnuo i dao gol i 1:1 je ostalo na poluvremenu.

Crveno-beli nisu dugo čekali na drugi gol, jer je Marko Petković majstorskim driblinzima izbacio nekoliko defanzivaca Mladosti da bi neometan plasirao loptu u donji ugao gola na kome je stajao Dragan Rosić. Petković je postigao jedan od najlepših golova ove sezone, ali mu je već naredni gol Zvezde ozbiljna konkurencija.

Mihailu Ristiću je bilo potrebno svega šest minuta od ulaska u igru da „raketom“ zapečati sudbinu Mladosti. Petom je okrenuo svog čuvara i sa dvadesetak metara šutirao na gol Mladosti. Rosić je pokušao da napravi paradu i samo ulepšao Ristićev pogodak.

Samo minut kasnije Ristić se našao u ulozi asistenta Nemanji Miliću koji je sa klupe zamenio Srnića. Sa leve strane je centrirao, a Milić je loptu glavom „zakucao“ u Rosićevu mrežu i postavio konačan rezultat na utakmici, 4:1 za Crvenu zvezdu.

Meč su obeležile i greške pomoćnog sudije Milana Šutulovića koji je u više situacija podizao zastavicu i ukazivao glavnom sudiji Maju Vujoviću na ofsajd pozicije igrača Mladosti kada ofsajda nije bilo. Vujović nije prekidao igru, a Šutulović se posle jedne od grešaka izvinio klupi gostujuće ekipe.

Crvena zvezda je pobedom prišla Partizanu na 3 boda (52 Partizan, 49 Zvezda). Partizan je prethodno savladao Voždovac sa 2:1, a i crno-beli su do pobede došli posle preokreta. Zvezda sledeći meč igra protiv Javora u Ivanjici, a Partizan u gostima protiv Radničkog iz Niša

Tekstualni prenos meča možete uživo pratiti na našem sajtu:

Na početku utakmice Crvena zvezda ima bolji posed lopte, a Zvezda i Mladost su razmenili po jednu dobru priliku. Priliku za Zvezdu imao je u 10. minutu Gelor Kanga, ali Gabonac nije dobro primio loptu u kaznenom prostoru i nije završio akciju golom.

Kanga u 18. minutu šalje dugu loptu prema Plavšiću koji sa desne strane centrira, a Boaći glavom šutira pored gola.

Ista tri igrača su dva minuta kasnije kombinovala po zemlji, ali ponovo nije bilo gola iako je Zvezda napala sa četiri igrača, a ispred sebe su u jednom trenutku imali samo dvojicu defanzivaca Mladosti.

Plavšić posle dobrog dodavanja Donalda izlazi sam ispred golmana Mladosti, ali iskosa šutira desno pored gola gostiju. Plavšić je izuzetno aktivan u napadu, a saigrači do polovine prvog poluvremena uglavnom njega traže kao napadačko rešenje.

Mladost od 25. minuta vodi golom Tumbasevića! Tumbasević je centrirao sa desne strane, loptu nije zakačio niko u kaznenom prostoru i ona je prevarila povratnika na gol domaćina, Damira Kahrimana. Janku Tumbaseviću je ovo prvi gol u dresu Mladosti.

Zvezda posle pola sata igre uglavnom napada, igra se na polovini Mladosti i uglavnom po desnom boku gde su Petković ili Plavšić, ali gosti vode.

U 35. minutu dobra prilika za Zvezdu. Kanga cetrira prema Boaćiju koji uklizava na loptu ali udara i loptu i golmana gostiju Rosića. Boaći dobija i žuti karton posle tog sudara.

Zvezda do 40. minuta ima loptu u svom posedu, ali nema pravih prilika. Plavšić je u 43. minutu dobro prošao po desnoj strani i uspeo da uputi loptu u prema šesnaestercu protivnika ali bez ozbiljnijih posledica po gol Mladosti.

Ričmond Boaći u 46. minutu poravnava na 1:1! Prvo poluvreme produženo je za tri minuta, a Boaći u prvom minutu nadoknade prihvata centaršut Srnića i iz okreta u šesnaestercu daje gol za izjednačenje.

Plavšić pred kraj poluvremena šutira i lopta pogađa u ruku Andrića u kaznenom prostoru, ali sudija Majo Vujović ne svira penal, a rezultat na poluvremenu ostaje 1:1.

Na početlku drugog poluvremena promene u sastavima. Nemanja Milić menja Slavoljuba Srnića u Crvenoj zvezdi, a Predrag Pavlović je ušao umesto Radomira Milosavljevića.

Prvu priliku na startu drugog dela igre imala je Mladost, ali je visoko preko gola iz kaznenog prostora šutirao Tumbasević. Tom prilikom je viđena situacija u kojoj glavni sudija Majo Vujović nije prekinuo igru iako je pomoćnik Milan Šutulović signalizirao ofsajd igrača Mladosti.

Marko Petković u 51. minutu daje gol posle nekoliko dobrih driblinga u šesnaestercu Mladosti. Šutirao je iskosa u donji levi ugao gola Mladosti sa desetak metara i postigao svoj treći gol u prvenstvu i jedan od lepših golova sezone.

Crvena zvezda do 55. minuta nastavlja inicijativu i uglavnom napada po bokovima iz centaršuteva. Ostavlja prostor Mladosti za kontranapade koji obično idu prema nekadašnjem igraču Partizana Obijori Oditi.

Slab pokušaj Donalda iz slobodnog udarca u 57. minutu. Rosić je bio na toj strani, a lopta je otišla pored gola.

Pešić, Pavlović i Gavrić iz ekipe Mladosti su za kratko vreme u drugom poluvremenu dobili žute kartone, Zvezda igra bolje od poluvremena, pa je Mladost prinuđena na nešto oštriju igru u odbrani.

Crveno-beli nastavljaju da napadaju uglavnom preko Srđana Plavšića. Na pola sata do kraja meča Crvena zvezda ima inicijativu, a Mladost vrši promene u sastavu. Nenada Gavrića menja Nikola Zvrko.

Milić u 67. minutu pokušava do Kange, Kanga odlaže za Plavšića koji šutira ali Rosić brani. Lopta se vraća Plavšiću koji je glavom sa tridesetak metara daje Miliću. Milića faulira Šatara i dobija žuti karton.

Slobodan udarac sa 17 metara je izveo Kanga, a odbijenu loptu je šutnuo i Donald, ali bez veće opasnosti po gol tima iz Lučana.

Saša Jovanović na 20 minuta do kraja ulazi u igru umesto Golubovića, a Mladost ovom izmenom pokušava da ojača napad. Lak posao za Rosića u 75. minutu posle šuta Donalda i novog slobodnog udarca za Zvezdu sa dvadesetak metara.

Mihailo Ristić menja Srđana Plavšića u 80. minutu utakmice. Plavšić je na desnom boku odigrao odličnu utakmicu i uz Kangu i Boaćija pravio najviše problema ekipi Mladosti od početka utakmice.

Posle greške odbrane crveno-belih, Mladost dolazi u solidnu priliku. Na pas u prostor pomoćni sudija Šutulović ponovo greši i diže zastavicu signalizirajući ofsajd gostiju. Izvinjava se klupi Mladosti, a Vujović još jednom posle njegove signalizacije nije prekinuo igru.

Mihailo Ristić u 86. minutu povećava prednost Crvene zvezde na 3:1 majstorijom. Ristić izbacuje čuvara driblingom petom, a potom lansira loptu sa dvadesetak metara i Rosić je nemoćan.

Isti igrač samo minut kasnije upisuje i asistenciju. Ristić centrira, a Milić glavom daje četvrti gol Crvene zvezde, a crveno-beli su za dva minuta dali dva gola i verovatno rešili pitanje pobednika.

Utakmica je nakon gola Milića produžena za još dva minuta, do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika, pa je utakmica završena rezultatom 4:1 i pobedom Crvene zvezde.

Aktuelni šampion je prišao Partizanu na tri boda, do kraja su ostala dva kola, a prvi naredni "ispit" Zvezda ima u Ivanjici protiv Javora, dok Partizan ide u Niš gde gostuje Radničkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve