Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2017.

23:58

Simeone: Prvih 30-35 minuta će se dugo pamtiti

Trener Atletiko Madrida Dijego Pablo Simeone smatra da njegov tim nije poražen, iako je eliminisan iz Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Simeone: Prvih 30-35 minuta će se dugo pamtiti
Foto: Getty images

Atletiko je savladao gradskog rivala Real 2:1, ali nije prošao u finale zbog poraza od 3:0 u prvom meču na Santjago Bernabeuu.

"Dali smo sve od sebe, kao što radimo poslednjih nekoliko godina. Godine prolaze, ali igrači sazrevaju. Svakog dana planiraju utakmice i motivišu me. Borili smo se protiv branioca titule. Naučili smo lekciju iz ovoga i napredovaćemo", rekao je Simeone.

"Jorgandžije" su za svega 16 minuta nadoknadile dva gola zaostatka, ali je Real iskoristio jednu grešku u završnici prvog poluvremena i golom Iskra sprečio preokret.

"Srećan sam i ponosan što smo pokazali kakvi smo. Borili smo se, treći smo tim u Španiji, igrali smo dva finala Lige šampiona. Imali smo užasan rezultat iz prvog meča, ali smo verovali u preokret. Neki su mislili da se šalimo, ali nismo", dodao je trener Atletika.

Atletiko je poveo preko Saula Njigesa u 12, a već u 16. je bilo 2:0 nakon penala koji je pogodio Antoan Grizman. Tada su svi verovali da je povratak u egal moguć, ali se dogodio 42. minut.

"Prvih 30-35 minuta će se dugo pamtiti. Oni su iskoristili grešku odbrane i postigli gol. Večerašnja magija Visente Kalderona će dugo ostati u nama. Prvih 25 minuta je izvuklo mnogo iz nas, bilo je teško ispratiti takav ritam. Igrali smo protiv sjajnog tima koji je pogodio iz naše prve greške. Odigrali smo skoro savršeno prvo poluvreme. Benzema je bio briljantan, to je fudbal", istakao je Simeone.

Argentinac je još jednom naglasio svoje zadovoljstvo uprkos eliminaciji.

"Kažem ono što osećam. Ponosan sam. Mislim da je ovo uspeh za klub. Osvojili smo Ligu Evrope, Superkup, Kup kralja. Razvili smo se, a ispred nas su i dalje novi koraci. Moji igrači imaju ogromno srce, neverovatno je koliko daju sebe. Moramo da ih kloniramo. Ovo je važan dan, nismo izgubili iako smo eliminisani. Ovo će nam omogućiti da nastavimo da rastemo", zaključio je trener Atletika.

Real će u finalu LŠ igrati sa italijanskim Juventusom 3. juna u Kardifu. Boriće se za 12. titulu šampiona Evrope, a "Stara dama" za treću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve