Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2017.

22:55

Arsenal ispred Junajteda, "Tobdžije" prete Sitiju

Fudbaleri Arsenala savladali su u gostima ekipu Sautemptona 2:0 (0:0, u zaostalom meču 26 kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Arsenal ispred Junajteda,

Golove za "Tobdžije" postigli su Aleksis Sančes u 60. minutu i Olivije Žiru u 83. Srpski fudbaler Dušan Tadić igrao je do 80. minuta za domaći tim.

Izabranici Arsenala Vengera ovim trijumfom preskočili su Mančester Junajted na tabeli i nalaze se na petoj pozicija sa 66 bodova, bodom više od "Crvenih đavola".

Tri su iza Sitija, koji je na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.Sautempton nije uspeo da ostvari trijumf ni na ovom meču i sa 42 boda su deseti na tabeli.

Prvu i najbolju šansu na meču imale su ’Tobdžije’ u 15. minutu meča. Veliku šansu propustio je Aron Remzi kada je u šesnestercu iz prve šutirao volejom, ali je lopta prošla pored stative.

Do kraja prvog dela meča ekipe nisu ozbiljnije pripretili, pa su na odmor otišle najnepovoljnijim rezultatom – bez golova.

Prvo poluvreme obeležila je povreda Aleksa Okslejda Čemberlejna, koji je teren morao da napusti u 36. minut, a njega je zamenio Ektor Beljarin.

Arsenal je do vođstva stigao u drugom poluvremenu. Ekipa Arsena Vengera povela je u 60. minutu golom Aleksisa Sančesa.

Čileanac je svoju sjajnu solo akciju završio odličnim udacem unutar šesnaesterca i Frejzer Foster nije mogao ništa uradi.

U nastavku meča londonski tim je bio opasniji protivnik, a konačan rezultat na „Sent Meris“ stadionu postavio je Olivije Žiru u 83. minutu, koji postiže gol glavom posle Remzijeve asistencije.

Arsenal u sledećem kolu gostuje Stouku, a Sautempton ekipi Midlzbroa. Do kraja sezone preostala su još tri kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve