Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2017.

21:34

Nikolić o optužbama Terzića: Neistina, kao i sve

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je optužba iz Crvene zvezde da mu je bilo dozvoljeno da vodi crno-bele i pored suspenzije, "notorna neistina".

Izvor: SM

Autor: SM

Nikolić o optužbama Terzića: Neistina, kao i sve
Starsport

"To je notorna neistina, imam dokument da nemam nikakvu suspenziju ni u Sloveniji ni u jednoj drugoj zemlji, niti bi me bilo ko zaposlio da imam kaznu... Neistina, kao i sve ostalo što je rečeno na tom presu. Tačka", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je u ponedeljak da je Nikolić suspendovan u Sloveniji zbog rasizma dok je predvodio Olimpiju, ali da mu je ipak dozvoljeno da vodi Partizan na početku ove sezone.

Terzić je tada optužio Partizan za lopovluk, rekavši da su Zvezdi "lopovi oteli titulu".

Partizan se plasirao u finale Kupa, pošto je u revanš utakmici polufinala u Beogradu pobedio Vojvodinu sa 1:0 golom Uroša Đurđevića u 44. minutu.

"Jako dobra utakmica na stadionu Partizana, ozbiljna, puna ritma, možda i najjača utakmica u dosadašnjem delu prvenstva. U toj utakmici je Partizan više nego zasluženo pobedio. Pratktično smo imali kontrolu igre u svakom trenutku, ostavili smo jako dobru ekipu Vojvodine bez šansi, sa dva šuta iz daljine na gol... Ako može mala zamerka da se da igračima, to je veliki broj propuštenih šansi... Medjutim, koliko se troše i da je pozna faza sezone ima i malo razumevanja za tako nešto", rekao je Nikolić i čestitao svojim igračima na nizu od 35 utakmica bez poraza.

On je čestitao i fudbalerima Vojvodine, koji, kako je rekao, "igraju jako ozbiljan, disciplinovan i organizovan fudbal".

"Ušli smo u finale Kupa, jedan cilj smo ostvarili, sada nemamo vremena. Moramo da se spremimo za tu izuzetnu važnu utakmicu protiv Voždovca", dodao je Nikolić.

Trener crno-belih rekao je i da Everton Luis u boljoj situaciji, ali da neće biti spreman za utakmicu u subotu, već "možda za poslednja dva kola".

Partizan će 27. maja u finalu Kupa u Novom Sadu braniti trofej protiv Crvene zvezde, koja je u polufinalu eliminisala Čukarički. Crno-beli ove sezone imaju pozitivan skor sa "večitim" rivalom.

"Ovog trenutka se ne radujem ničemu, sem ovoj pobedi, jer nemam vremena za to. Za dva dana je utakmica od ogromne važnosti, možda i važnija od ove. Voždovac je pokazao koliko ozbiljan protivnik može da bude i protiv nas, a i u prošlom kolu (protiv Zvezde)", rekao Nikolić.

Trener Vojvodine Radoslav Batak rekao je da je njegova ekipa igrala bolje u drugom poluvremenu, ali da nije uspela da iskoristi šanse.

"Primili smo gol pred kraj prvog poluvremena, da je ostalo 0:0... U drugom poluvremenu smo napadali, ali nismo uspeli da iskoristimo nekoliko šansi. Ubacili smo dva napadača, jače od ovog nije moglo. Taj gol je odredio tok utakmice. Mi smo drugo poluvreme napadali, mislim da smo drugo poluvreme bili bolji", naveo je on.

Upitan da li je napadač Partizana Uroš Đurđević napravio prekršaj pre gola, Batak nije želeo da komentariše.

"Ne bih komentarisao, sudije su bile na terenu. Fantastičan gol", rekao je Batak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve