Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2017.

20:15

Real preživeo "blickrig", sa Juventusom za titulu!

Fudbaleri Real Madrida braniće 3. juna u Kardifu titulu šampiona Evrope protiv italijanskog Juventusa.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Real preživeo
Foto: Getty images

"Kraljevski" klub je poražen od gradskog rivala Atletika 2:1 u revanšu polufinala na Visente Kalderonu, ali je prošao dalje zahvaljujući ubedljivih 3:0 sa Santjago Bernabeua.

"Jorgandžije" su zamalo vratile dramu u dvomeč pogodima Saula Njigesa i Antoana Grizmana u prvih 16 minuta, ali je Isko krajem prvog poluvremena stavio tačku.

Real i Juventus su se poslednji put u finalu LŠ sastali daleke 1998. godine, kada je Madriđanima titulu doneo Predrag Mijatović.

Iako je malo ko očekivao da će Real imati težak posao u revanšu, malo je nedostajalo da Atletiko već u prvom poluvrmenu nadoknadi sva tri gola zaostatka.

Tim Dijega Pabla Simeonea je furioznim startom poveo 2:0 posle svega 16 minuta, zahvaljujući prekidima, i vratio se u meč.

Domaćin je poveo u 12. minutu preko Njigesa, koji je pogodio glavom mrežu Reala posle centaršuta Kokea, da bi samo četiri minuta kasnije Grizman realizovao penal koji je nad Fernandom Toresom napravio Rafael Varan.

Real je uspeo da se konsoliduje i neutrališe napade rivala u nastavku poluvremena, a onda u samom finišu iskoristio fantastičan potez Karima Benzeme koji je prevario trojicu defanzivaca Atletika kod korner linije, te proigrao Krosa čiji je šut odbrani Jan Oblak, ali se lopta odbila do Iska koji trese mrežu "jorgandžija" za 2:1.

Taj gol je dotukao domaći tim koji je izgubio prepoznatljivu energiju, bio je nemoćan u durgih 45 minuta, ali je imao prilike za nešto neizvesniju završnicu.

Ipak, sredinom drugog poluvremena Kejlor Navas fantastično brani udarce Janika Karaska i Kevina Gameira u roku od dva minuta i stavlja definitivnu tačku na meč.

Na kraju je kiša rasterala navijače Atletika koji je odigrao poslednji evropski meč na Visente Kalderonu, jer se od sledeće sezone seli na novi stadion.

Real će u Kardifu igrati 15. put u finalu Lige/Kupa šampiona, a igrače za 12. titulu. Juventus igra deveto finale, ima tek dva trofeja.

Tok meča:

22:45 Kraj! Real je u finalu, Atletiko je pobedio na poslednjem meču na Kalderonu u Evropi!

89' Još jednom pokušava Portugalac sa poludistance, ovaj put preko gola.

84' Ronaldo preti sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut izblokiran.

74' Sjajna šansa za Benzemu da stavi tačku na meč, šutirao je glavom sa oko 11 metara, ali za malo pored desne stative.

67' Dve sjajne šanse za Atletiko u nizu, ali Navas sjajno brani. Prvo je zaustavio udarac Karaska posle sjajnog prodora kroz šesnaesterac, a onda i udarac Gameira glavom sa 7-8 metara.

58' Marselo proigrava Ronalda u kaznenom, Portugalac snažno šutira, ali pored leve stative.

51' Iz slobodnog udarca preti i Grizman, ali njegov šut odlazi iznad prečke.

49' Snažan šut Ronalda iz slobodnog udarca, ali po sredini gola, pa Oblak brani.

46' Benzema beži odbrani Atletika, ali Savić ipak uspeva da ga stigne i izbaci loptu u korner.

21:33 Poluvreme. "Jorgandžije" su opet na početku, potrebna su im opet tri gola, ali sada imaju svega 45 minuta za tro.

42' GOOOOOL! Real je smanjio na 2:1! Žestok udarac za Atletiko. Benzema se poigrao sa trojicom domaćih igrača na levoj strani terena uz gol-aut liniju, uspeo da se probije do kazenog i asistira Krosu, njegov šut u bliži ugao brani Oblak, ali samo do Iska koji je šalje uz levu stativu u mrežu!

37' Turčin je sve teže kontrolisao temperament igrača, pa je u roku od tri minuta pokazao tri žuta kartona – Godinu, Ramosu i Gabiju.

29' Žestoka borba na Kalderonu, Njiges i Koke "razgrću" rivale na sredini terena, pa sudija Džunejt Čakir česko prekida igru.

23' Marselo šalje solidnu loptu do Ronalda u kazneni prostor, ali Portugalac ne uspeva da stigne do nje.

19' Real se jedva oporavio od ova dva nokdauna i pokrenuo nekoliko akcija preko Krosa, ali bez konkretne pretnje po gol Oblaka.

16' GOOOOOL! Atletiko je već nadoknadio dva gola zaostatka! Antoan Grizman je realizovao penal za 2:0! Rafael Varan je oborio Fernanda Toresa u kaznenom, a iako je bio na lopti, Kejlor Navas nije uspeo da odbrani jedanaesterac.

12' GOOOOOL! Atletiko vodi 1:0! Saul Njiges je savladao Kavasa! Pritisak se isplatio, Njiges je postigao sjajan gol glavom skokom na prvoj stativi nakon centaršuta Kokea sa leve strane.

8' Žestok pritisak Atletika, Njiges, Tortes i Grizman pritiskaju odbranu Reala, ali nema velike opasnosti po Navasa.

5' Problem za Navasa posle šuta Kokea u donji desni ugao, ali je golman Reala dobro reagovao i sprečio vođstvo Atletika.

2' Atletiko kreće odmah u ofanzivu, Grizman prvi preti, ali daleko preko gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve