Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2017.

17:30

Đurđević odveo Partizan u finale Kupa!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, gde će trofej braniti u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Đurđević odveo Partizan u finale Kupa!
Foto: StarSport

Crno-beli su u polufinalu eliminisali novosadsku Vojvodinu, minimalnom pobedom bez Brazilca Leonarda da Silve u revanš meču u Beogradu.

Junak pred iznenađujućih 22.000 gledalaca u Humskoj opet je bio Uroš Đurđević, sjajnim pogotkom minut pre kraja prvog poluvremena.

Crno-beli će se 27. maja na stadionu "Karađorđe" boriti za peti trofej Kupa od osamostaljenja Srbije, a ukupno 14. u klupskoj istoriji.

Meč u Novom Sadu biće prvi "večiti" derbi u finalu Kupa još od 2001. godine, kada su crno-beli savladali najvećeg rivala 1:0, golom Saše Ilića, koji je i dalje u timu.

Partizan je zasluženo nadigrao Vošu drugi put na svom terenu u poslednje dve nedelje, kontrolisao je ritam meča od starta do kraja, konstantno pretivši gostima.

Vojvodinu je ubedljivijeg poraza spasao golman Rockov, koji je odbranio nekoliko izglednih šuteva crno-belih, čiji su igrači imali i nekoliko promašaja iz zicer situacija.

U prvom poluvremenu najbolju priliku je propustio Janković, koji je bio sam na desetak metara od gola u 28. minutu, ali je šutirao pored stative.

U prvih 15 minuta drugog dela Rockov je u dve situacije sjajno reagovao, jednom kod šuta Đurđevića, a drugi put posle udarca Mihajlovića iskosa sa leve strane.

Usledio je "prazan" hod u narednih desetak minuta, nakon čega crno-beli propuštaju još nekoliko solidnih šansi, najbolju Mihajlović koji je promašio prazan gol sa ivice kaznenog prostora 20 minuta pre kraja.

U međuvremenu, Vojvodina je zapretila konkretno samo jednom, udarcem Vukasovića sa 25 metara, ali je Stevanović dobro intervenisao uprkos "žabici".

Novosađani su tražili put ka izjednačenju, ali nisu uspeli do isteka 94. minuta da opasno ugroze gol Partizana.

Tok meča:

Miran početak meča u Humskoj, nije bilo konkretnih akcija, pa s tim ni uzruđenja ispred golova u prvih desetak minuta meča. Akcije su se uglavnom završavale ispred kaznenig prostora.

Prvi je zapretio Partizan u 13. minutu, višeminutni pritisak je konačno doneo gužvu u šesnaestercu Vojvodine, ali je Rockov lako uhvatio loptu posle šuta Miletića.

Nastavljeno je u istom ritmu i u narednih desetak minuta, a Partizan je drugi put zapretio u 23. minutu šutom Radina sa 18 metara, koji takođe bez problema hvata golman Voše.

Pet minuta kasnije prvi put su zapretili gosti, Babić je posle kontranapada šutirao sa desetak metara, ali nije uspeo da ugrozi Stevanovića.

U 28. minutu Partizan propušta zicer. Posle akcije Tavambe po levoj strani, posleo je loptu kroz kazneni prostor, ona stiže na drugu stranu do usamljenog Jankovića, ali mladi vezista promašuje ceo gol i šalje loptu pored stative.

Desetak minuta kasnije Meleg se okušao sa 15 metara, ali je Stevanović odbranio, dok je s druge strane Đurđević prvi put bio u šansi u 40. minutu, ali je šutirao preko gola.

Ipak, minut pre kraja prvog poluvremena Partizan stiže do vođstva, ni iz čega. Vulićević je poslao pas do Uroša Đurđevića koji je bio na "ćošku" kaznenog prostora sa desne strane, sjajno je prevario Puškarića, okrenuo se ka golu, a onda fenomenalnim udarcem levom spoljnom savladao Rockova (1:0).

Već na startu drugog poluvremena Partizan je zamalo poveo 2:0. Veliku šansu imao je Đurđević, sjajno ga je proigrao Kosović, ali je Rockov na vreme "ušao u šut" i spasao svoj gol.

Pet minuta kasnije novu priliku imao je domaćin, ovaj put Đurđević proigrava Mihajlovića na levoj strani kaznenog, krilni fudbaler je imao dovoljno vremena da se namesti na šut, gađao je donji desni ugao, ali je opet odbranio golman Voše.

Partizan je nastavio sa furioznim napadima, zapretio je opet već u narednom minutu, ovaj put je šutirao Janković sa 18 metara, ali je lopta završila pored stative.

Nije domaćin uspeo da iskoristi ovaj nalet, nakon čega je opao intenzitet igre u Humskoj, ali Vojvodina nije uspevala da dođe do igre koja bi bar najavila potencijalno izjednačenje.

Nakon desetak minuta monotonije 20 minuta pre kraja Partizan je mogao da reši meč, Đurđević je izvukao sa gol linije Rockova i odgorao povratnu do Mihajlovića, ali on ne uspeva da pogodi prazan gol sa ivice kaznenog prostora.

Nova prilika za crno-bele, posle kornera sa leve strane Tavamba dobro skače na petercu, Rockov je proleteo u prazno, ali udarac napadača Partizana odlazi preko gola.

Delovalo je da Vojvodina nema rešenja za odbranu Partizana, da bi u 73. minutu Vukasović namučio Stevanovića posle udarca sa skoro 25 metara. Lopta je nezgodno odskočila ispred golmana crno-belih, koji refleksnom reakcijom uspeva da je izbaci u korner.

Usledio je pritisak Voše u samoj završnici, izborile su "lale" korner u 93. minutu, u kazneni je ušao i golman Rockov, ali je Stevanović sjajnim skokom pokupio loptu u svom petercu i stavio tačku na meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

331 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve