Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.05.2017.

12:53

Infantino: Razgovaraću s Muntarijem o idiotima

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino najavio je da namerava da razgovara sa vezistom Peskare Salijem Muntarijem.

Izvor:

Autor:

Infantino: Razgovaraću s Muntarijem o idiotima
Getty Images

Ganjanin je pretprošle nedelje bio na udaru navijača Kaljarija koji su ga vređali na rasnoj osnovi, a Infantino je obećao da će se sa Muntarijem zajedno boriti protiv 'idiota'.

Muntari je na meču protiv Kaljarija tražio od sudije da prekine meč zbog rasističkih uvreda, ali to se nije dogodilo.

Verovali ili ne, Muntari je zbog prigovora sudiji zaradio žuti karton, a nije dočekao kraj meča jer je iz protesta napustio teren u 90. minutu.

Muntari je potom trebalo da propusti jedan meč zbog kartona, ali je suspenzija ukinuta od strane Fudbalskog saveza Italije.

"Uvek i svuda postoje idioti, ali moramo da se borimo protiv njih... Moramo da nastavimo da se borimo", rekao je Infantino.

Muntari je posle incidenta doveo u pitanje posvećenost FIFA u borbi protiv rasizma, a Infantino je najavio da sve zamerke želi da čuje direktno od igrača.

"Naravno da ću o tome razgovarati sa (predsednikom Fudbalskog saveza Italije) Karlom Tavekijom. Razgovaraću i sa Muntarijem. Zajedno ćemo raditi", rekao je Infantino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve