Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.05.2017.

10:03

Pehar za poginule drugove – Šapekoense šampion!

Nešto više od pet meseci posle ogromne tragedije i pogibije celog tima, Šapekoense odbranio je titulu prvaka države Katarinense.

Izvor:

Autor:

Pehar za poginule drugove – Šapekoense šampion!
Getty Images

Prošle godine, 28. novembra, avion sa stručnim štabom i ekipom brazilskog tima srušio se na putu za Kolumbiju, na duel u Medeljinu sa Atletiko Nasionalom u finalu Kopa Sudamerikana.

Samo tri od 19 igrača – Alan Rušel, Neto i Džekson Folman – preživelo je stravičnu nesreću, u kojoj je život izgubila 71 osoba.

I spomenuti trojac bio je pored terena u revanšu sa Avaijem, Šape je dobio prvi meč 1:0, drugi je izgubio identičnim rezultatom, ali je zahvaljujući boljem skoru u ligaškom delu odbranio pehar.

Zbog svega što su proživeli, morali su da dovedu čak 25 novih igrača, ali se mora istaći da su imali veliku pomoć ostalih brazilskih klubova, kao i slavne Barselone.

Devetnaest hiljada ljudi na 'Areni Konda' nije previše marilo za poraz jer je daleko važnije bil da su njihovi ljubimci pokazali da je sport jači od svega, istovremeno pobedivši za momke koji su mimo svoje volje, na najtragičniji način, ušli u legendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve