Nova vest
Fudbal

Subota, 06.05.2017.

11:45

Zvezda na Đurđevdan za povratak "na krov"

Crvena zvezda od 17 časova igra protiv Voždovca na gostujućem terenu. Crveno-beli su favoriti, igraju oslabljeni, a Voždovac u plejofu do sada nije briljirao.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Zvezda na Đurđevdan za povratak
StarSport

Tim iz Ljutice Bogdana biće oslabljen neigranjem Gelora Kange, dok je u timu Voždovca povređen Emil Asani.

Zvezdin Gabonac je na utakmici protiv Vojvodine dobio žuti karton koji ga sprečava da pomogne svojoj ekipi protiv u meču kada Zvezda pokušava da se vrati na prvo mesto.

Kanga je do sada dao osam golova u svim takmičenjima, učestvovao je kod postizanja 18 i jedan je od "motora" Zvezdine igre. U pogon se na utakmici protiv Voždovca vraća Mičel Donald, a trener Zvezde Miodrag Božović rekao je da će umesto Kange verovatno zaigrati Nenad Milijaš.

Voždovac će se sa Zvezdom suočiti i bez kapitena Miloša Pavlovića, a zbog kartona neće biti ni Marinkovića, Putinčanina i Ješića. Kada se ima u vidu to da Voždovac nije golgeterski bio efikasan u susretima sa crveno-belima, kartoni i povrede im umanjuju šanse za pobedu.

Domaći se ni u plejofu nisu pokazali u najboljem svetlu jer su u tri utakmice osvojili samo bod.

Partizan je bio bolji od Javora (2:1), Đurđević je još jednom pokazao da se crno-beli na njega mogu osloniti, pa Zvezda želi da nadoknadi zaostatak od tri boda za večitim rivalom iz Humske.

Voždovac protiv Crvene zvezde ima negativan skor. Na poslednjoj utakmici su poraženi kod kuće sa 1:0, a Zvezda je protiv njih slavila u nekoliko uzastopnih utakmica.

Posle pobede nad Vojvodinom (2:0), Zvezda na svoju slavu Đurđevdan pokušava još jednom da se zarotira sa Partizanom na čeonom mestu pre sam finiš domaćeg šampionata. Ukoliko pobede Voždovac imaće 49 bodova, koliko ima i Partizan, ali će ukoliko "večiti" do kraja prvenstva ostanu izjednačeni Zvezda osvojiti titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve