Nova vest
Fudbal

Subota, 29.04.2017.

19:47

Jokan i Fulam u baražu, dva koraka od elite

Ekipa Fulama koju sa klupe predvodi srpski trener Slaviša Jokanović obezbedila je plejof za ulazak u Premijer ligu naredne sezone.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Jokan i Fulam u baražu, dva koraka od elite
Getty images

Fulam je remizirao sa gradskim rivalom iz Londona, Brentfordom (1:1) i kolo pre kraja obezbedio plejof zbog bolje gol razlike i 3 boda prednosti u odnosu na konkurenta Lids Junajted.

Lids je posle tri gola zaostatka uspeo da stigne do remija sa Noričom, a pristalice Fulama su zbog toga "grickale nokte" piše Dejli mejl.

Lidsu je bila potrebna pobeda do koje na kraju nije uspeo da dođe, pa timu iz Jorkšira treba čudo i 14 postignutih golova da Jokanovićeva ekipa ne dospe do plejofa nakon poslednjeg kola druge engleske lige.

Fulam je u utakmici protiv Brentforda poveo u 8. minutu golom Karnija, ali je rezultat potom poravnao Niko Jenaris. Karni je imao priliku da iz penala pred kraj poluvremena obezbedi svom timu malo izvesniji drugi deo igre, ali u tome nije uspeo.

Rezultat je na kraju ostao 1:1, a Slaviša Jokanović ima priliku da posle Votforda još jednoj ekipi obezbedi promociju u najjaču englesku fudbalsku ligu.

Osim Fulama, u plejof idu još i Hadersfild, Reding i Šefild Vensdej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve