Nova vest
Fudbal

Subota, 29.04.2017.

12:59

De Hea se dogovorio se Realom, pada Điđijem rekord

Golman Mančester Junajteda David De Hea dogovorio je uslove prelaska u Real Madrid i preostalo je da se klubovi utanče visinu transfera, piše Marka.

Izvor:

Autor:

De Hea se dogovorio se Realom, pada Điđijem rekord
Getty Images

De Hea bi ukoliko se obistine priče o visini obeštećenja – 70 miliona evra – postao najskuplji golman svih vremena, ali i konačno završio transfer u Real pošto je 2015. godine i poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka Real zakasnio sa kompletiranjem dokumentacije.

De Hea je pre tri nedelje obavestio čelnike Junajteda da ima želju da se vrati u Madrid, odakle je iz Atletika došao na Old Traford i postao jedan od najboljih čuvara mreže na svetu.

On je čak pristao da mu se u Realu smanji plata od 12 miliona evra, koliko zarađuje u Junajtedu, ali će po visini transfera nadmašiti Đanluiđija Bufona koji je 2001. godine prešao iz Parme u Juventus za 54 miliona.

Junajted je već pronašao zamenu za De Heu i to iz redova gradskog rivala Mančester Sitija – Džoa Harta, trenutno na pozajmici u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve