Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.04.2017.

09:38

Hrvat oduševio svet, Masćerano zaokružio spektakl!

Fudbaleri Barselone savladali pred domaćom publikom Osasunu 7:1, a meč je obeležio prvi gol Havijera Masćerana u dresu katalonskog kluba.

Izvor: PT

Autor: PT

Hrvat oduševio svet, Masćerano zaokružio spektakl!
Foto: YouTube screenshot

Argentinac je u Barselonu stigao 2010. godina, od tada je odigrao 319 utakmica, a do prvog gola stigao je sedam godina kasnije.

Pri rezultatu 5:1 Denis Suares oboren je u kaznenom prostoru u 61. minutu, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić uzeo je loptu, kako bi partiju sa dve asistencije krunisao golom.

Međutim, tada mu je prišao Đerar Pike i sugerisao da loptu da Masćeranu, kako bi ovaj imao priliku da postigne prvenac u dresu Barselone.

"Naravno da sam hteo da izvedem penal kako bih dobru igru sa dve asistenicije, krunisao golom, Međutim, kada mi je Pike prišao i rekao da prepustim Masćeranu, ni sekundu nisam razmišljao. Srećan sam zbog njega. Svi na stadionu su ga podržavali i nadam se da će postići još mnogo golova", rekao je Rakitić.

Hrvat je oduševio pristalice na 'Kamp Nouu', da bi 32-godišnji momak iz San Lorenca ipak prihvatio da izvede najstrožu kaznu, iako je to nekoliko puta odbijao u prošlosti. Zakucao je loptu pod prečku gola nemoćnog Sirigua za veliko slavlje i oduševljenje na klupi i tribinama.

"Prvo sam pokušao da se izvučem, ali pod pritiskom saigrača i ljudi sa tribina, odlučio sam da izvedem penal. Bilo bi zabavno i sećao bih se čitavog života da sam promašio. Nisam bio siguran, ali je bilo teško reći 'ne' saigračima", istakao je Masćerano.

To mu je bio prvi pogodak u karijeri sa bele tačke. Mada, to i nije tako teško jer ih je postigao ukupno sedam, poslednji pre 2.617 dana.

Osim Havijera, po dva puta su se u strelce upisivali Leo Mesi, Andre Gomeš i Pako Alkaser, dok je jedini strelac za Osasunu bio Roberto Tores iz slobodnog udarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve