Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.04.2017.

18:34

Pobeda Arsenala za londonsko finale FA kupa

Fudbaleri Arsenala drugi su finalista FA kupa, pošto su posle produžetaka pobedili Mančester Siti 2:1.

Izvor: L.Č.

Autor: L.Č.

Pobeda Arsenala za londonsko finale FA kupa
Foto: Gettyimages

Strelci za londonski tim bili su Naćo Monreal i Aleksis Sančes, dok je Serhio Aguero postigao jedini gol za goste.

U prvom poluvremenu dominirali su gosti, pretili su preko Davida Silve i Serhija Aguera ali nisu uspeli da dobru igru pretvore u vođstvo.

Igrači Arsena Vengera su u tom periodu imali samo jedan šut ka golu protivnika.

U drugom poluvremenu konačno su na red došli i golovi, prvi su poveli "Građani" posle kontre u kojoj je Serhio Aguero pobegao odbrani domaćih i nadmudrio Petra Čeha za svoj 12 gol na poslednjih 12 utakmica.

Ubrzo je stigao odgovor "Topdžija", Okslejd-Čembrlen je sjajno centrirao sa desnog boka a na tu loptu je naleteo Naćo Monreal i savladao Klaudija Brava.

Posle toga igrači Pepa Gvardiole ponovo su preuzeli inicijativu, imali dve odlične prilike ali su Jaja Ture i Fernandinjo pogađali okvir gola.

Do kraja regularnog dela meča šansu je imao i rezervista Danijel Velbek, ali je sa nekoliko metara šutirao pored koga te se otišlo u produžetke.

U prvom produžetku konačno je domaći tim nametnuo svoju igru i počeo da stvara šanse u kontinuitetu.

Prvo je štoper Rob Holding gađao glavom malo iznad prečke, da bi posle slobodnog udarca i gužve u šesnaestercu najsnalažljiviji bio Aleksis Sančes i doneo prvo vođstvo svom timu na meču.

Do kraja prvog produžetka šansu je imao i Velbek, ali je kao i Holding gađao glavom preko prečke.

U drugih 15. minuta igre gosti su krenuli na sve ili ništa, Kevin De Brujne i Fabijan Delf su pokušavali šutevima sa distance, ali nisu bili precizni i na taj način ispali iz ovog takmičenja.

Arsenal će krajem maja u finalu igrati protiv gradskog rivala Čelsija, koji je u subotu savladao Totenhem rezultatom 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve