Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.04.2017.

15:10

Krkić ušao u istoriju evropskog fudbala

Bojan Krkić, Igrač Stouka na pozajmici u Majncu, golom protiv Bajerna u 30. kolu Bundeslige ušao je u istoriju evropskog fudbala.

Izvor: PT

Autor: PT

Krkić ušao u istoriju evropskog fudbala
Getty Images

Bivši fudbaler Barselone tako je postao tek sedmi igrač u istoriji koji je postigao gol u četiri velika prvenstva - Premijer ligi, Seriji A, LaLigi i sada u nemačkom šampionatu.

U Španiji je proveo najviše vremena, s obzirom na to da je za prvi tim Barse u Primeri odigrao 104 utakmice i postigao 26 golova.

Potom je usledila turneja u Italiji gde je nastupao za Romu i Milan, za koje je dao deset golova u dve takmičarske godine.

Sezone 2013/2014. proveo je u Ajaksu, za koji je upisao 24 nastupa i četiri gola. Posle Barselone, najbolje partije pružao je u Stouku gde je 14 puta zatresao mrežu golmana, a od ove polusezone na pozajmici je u Majncu.

Pre Krkića, ovo su uspevali samo, Florin Radočoju, Georgi Popesku, Jon Dal Tomason, Obafemi Martins, Pjer Vome i Kevin Prins Boateng.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve