Nova vest
Fudbal

Subota, 22.04.2017.

22:34

Grizman spasao Atletiko protiv Espanjola

Fudbaleri Atletiko Madrida jedva su savladali Espanjol na gostovanju, u poslednjoj subotnjoj utakmici 33. kola španske Primere.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Grizman spasao Atletiko protiv Espanjola
Photo by David Ramos/Getty Images

Atletiko se mučio u Kornelja de Ljobregatu, ali je uspeo da slavi minimalnim rezultatom (0:1), a strelac jedinog gola bio je Antoan Grizman u 73. minutu.

Grizman je na drugoj stativi sačekao odbitak posle udarca Saula Njigesa i iz prve zatresao mrežu Dijega Lopesa.

Na početku utakmice Lopes je spasao mrežu posle udarca Njigesa, dok je Kevin Gameiro neposredno pre gola Grizmana propustio dobru priliku. Usledio je već opisan pogodak Francuza, a onda je Leo Baptistao promašio zlatnu šansu da ekspresno izjednači.

Ipak, četa Dijega Simeonea je stigla do trijumfa, pa sada ima 68 bodova, četiri manje i utakmicu više od drugoplasirane Barselone. Espanjol je na devetoj poziciji sa 49 bodova.

Fudbaleri Viljareala pobedili su Leganes na svom stadionu sa 2:1, najviše zahvaljujući napadaču Sedriku Bakambuu.

‘Žuta podmornica’ je vodila od 68. minuta pogotkom ovog napadača, ali je Leganes izjednačio u finišu preko Gerera.

Bakambu je u drugom minutu nadoknade vremena dao novi gol i doneo pobedu Viljarealu.

Viljareal je peti na tabeli sa 57 bodova, osam manje od četvrtoplasirane Sevilje, a četiri više od Atletik Bilbaa, uz utakmicu više.

Leganes je 17. na tabeli španskog prvenstva sa 27 bodova, pet više uz utakmicu više od Sporting Hihona, koji je u zoni ispadanja.

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina bio je na klupi Viljareala.

U jedinoj preostaloj utakmici Osasuna i Sporting Hihon remizirali su 2:2, a naš Goran Čaušić proveo je svih 90 minuta na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve