Nova vest
Fudbal

Subota, 22.04.2017.

20:09

Čudesan gol Matića, Čelsi u finalu FA kupa!

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale FA kupa pobedom nad Totenhemom u spektakularnom meču na ’Vembliju’, rezultatom 4:2.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Čudesan gol Matića, Čelsi u finalu FA kupa!
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Čelsi, koji važi za najvećeg favorita za osvajanje Premijer lige, tako je došao borbe za prvi trofej otkad je tim preuzeo italijanski stručnjak Antonio Konte.

’Plavci’ su još jednom potvrdili dominaciju, a poslednji pogodak na utakmici delo je našeg reprezentativca Nemanje Matića.

Matić je na spektakularan način zatvorio finale na najvećem stadionu na Ostrvu – posle kombinacije Fabregasa i Azara po desnoj strani i povratne lopte Belgijanca, momak iz Uba je raspalio iz prve sa više od 25 metara i poslao je u gornji desni ugao, a ona se od prečke našla u mreži.

Duel je počeo takođe lepim golom jer je Vilijan već u petom minutu savladao Uga Lorisa iz slobodnog udarca, iako je Francuz morao bolje da reaguje u toj situaciji.

Međutim, radost Konteovih izabranika trajala je samo 13 minuta, pošto je Hari Kejn sjajno reagovao i izjednačio na 1:1. Posle centaršuta Eriksena sa leve strane, napadač Engleske se spustio na kolena i glavom, maltene sa zemlje, prosledio loptu u suprotni ugao gola Kurtoe.

Tada je ritam malo opao, činilo se da ’Pevci’ mogu da pomute račune rivalu, ali je onda Min napravio penal u finišu poluvremena, kada je oborio Mozesa. Siguran izvođač ponovo je bio Vilijan za 2:1 na poluvremenu.

Ekipa Maurisija Poćetina nije želela da se preda, pa je u sedmom minutu nastavka došla do izjednačenja, sjajnim pogotkom Delea Alija. Eriksen je uputio izuzetno dubinsko dodavanje do saigrača, ovaj pobegao čuvarima i iz klizećeg starta je zakucao pod prečku – opet se zakuvalo na ’Vembliju’.

Igralo se otvoreno, ali je Konte pogodio ubacivanjem Azara, a on mu je vratio pogotkom u 75. minutu. Posle kornera je prihvatio odbijenu loptu i levom nogom poslao uz desnu stativu nemoćnog Lorisa.

Tada je duel prelomljen, a Matić je na već opisan način u sledećem ozbiljnijem napadu zaokružio fenomenalnu utakmicu svog tima. Do kraja je Kejn imao priliku da smanji rezultat i malo je falilo da iz slobodnjaka pogodi, ali je Kurtoa nekako sačuvao mrežu.

Čelsi će se za svoj osmi trofej u najmasovnijem engleskom takmičenju igrati protiv pobednika drugog polufinala, u kojem se sastaju Arsenal i Mančester siti u subotu od 16 sati.

Finale je na programu 27. maja na istom stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve