Nova vest
Fudbal

Subota, 22.04.2017.

09:00

Zlatan – povratak u januaru ili kraj karijere?

Zlatan Ibrahimović se na teren neće vratiti pre januara 2018. godine, piše ESPN.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zlatan – povratak u januaru ili kraj karijere?
Getty Images

Teško oštećenje ligamenata desnog kolena, moglo bi značiti i kraj karijere tridesetpetogodišnjeg napadača.

Fudbaler Mančester Junajteda je pokidao prednji i zadnji ukršteni ligament desnog kolena prilikom lošeg doskoka kod prijema lopte, na utakmici protiv Anderlehta.

Iako je sa terena izašao oslanjajući se na zdravu nogu i van nosila, povreda će ga odstraniti sa terena najmanje do januara sledeće kalendarske godine.

Pošto Ibrahimović ima 35 godina, a u januaru se već igraju eliminacione faze evropskih takmičenja i drugi deo sezone u ligama petice, ne zna se hoće li Šveđanin i naredne godine zadužiti Mančesterovu "devetku"

Mančester bi sa njim mogao da produži ugovor na još godinu dana, ali izvori ESPN iz kluba sa Old Traforda ne potvrđuju da li će klub to uraditi posle ovakve povrede.

S druge strane, britanski mediji navode da je možda došao kraj karijere napadača koji je za "Crvene đavole" ove sezone dao 28 golova u svim takmičenjima. Slično tvrdi i portugalski Rekord, a Britanci već spekulišu sa Ibrinom mogućom zamenom na leto.

Ibrahimovića je posle povrede, na terenu zamenio Antoni Marsijal, a dvadesetak minuta posle centarfora, teže se povredio i njegov saigrač Markus Roho.

Menadžer Mančestera Žoze Murinjo je posle meča u Ligi Evrope rekao da ima loš predosećaj kada su u pitanju povrede dvojice igrača. Švedski napadač je u Junajted došao iz Paris Sen Žermena prošlog leta, a ugovor mu ističe na leto ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve