Nova vest
Fudbal

Petak, 21.04.2017.

18:45

Lukić: Prija kad me zovu Pirlo, uživam sa Mihom

Mladi reprezentativac Srbije Saša Lukić kaže da mu prijaju pohvale italijanskih medija zbog igara u Torinu, kao i da uživa u radu sa Sinišom Mihajlovićem.

Izvor: SM

Autor: SM

Lukić: Prija kad me zovu Pirlo, uživam sa Mihom
Getty Images

Ovaj 20-godišnji vezni igrač skrenuo je pažnju na sebe nastupima u Italiji, pogotovo u mečevima Torina protiv Peskare i Rome. Ti nastupi inspirisali su uglednu Gazetu delo sport da Lukića nazove "malim Pirlom".

"Poređenje sa takvim igračem je, naravno, velika stvar, ali i određena vrsta obaveze. Taj meč protiv Peskare sam igrao od početka do 64. minuta. Vodili smo 4:0 i prilikom izmene sam dobio aplauze celog stadiona. Odigrao sam veoma dobro i protiv Rome u Rimu, pa su usledile pohvale u medijima. To je svakako satisfakcija i velika motivacija za dalji rad, ali trudim se da se fokusiram samo na teren. Sada će mnogo više obraćati pažnju na mene i očekivati da igram na visokom nivou i to moram da opravdam. Sigurno da mi je Andrea Pirlo bio jedan od igrača na koje sam se ugledao, ali kao mladji sam najviše voleo Kaku, on je bio moj idol", rekao je Lukić.

On je prošlog leta otišao u Torino iz Partizana. U periodu adaptacije pomogli su mu zemljaci koji igraju fudbal u Italiji, ali i porodica i prijatelji.

"Stalno mi je dolazio neko od drugara, mama, tata i sestra, braća. U početku mi je bilo teško, ali period adaptacije je bio lakši uz Adema Ljajića i Nikolu Maksimovića. Zahvalan sam im na velikoj pomoći. To se ne zaboravlja. Dok nisam našao stan bio sam u hotelu i tada mi je mnogo pomogao Danijel, naš čovek koji je ovde već 20 godina i svima pomaže da se priviknu. Družio se pre sa našim igračima, Alenom Stevanovićem i Nikolom Maksimovićem koji su bili u Torinu pre Ljajića i mene. Mnogo znači kad imaš nekog našeg", dodao je on.

Talentovani vezista oduševljen je saradnjom sa trenerom Sinišom Mihajlovićem, koji ga polako uvodi u sistem Torina.

"Cela Italija zna da se radi o vrhunskom treneru. Ja sam imao sreću da se u to i lično uverim. Svi igrači ga veoma poštuju, ali i navijači i ljudi koji u Italiji prate fudbal. Ima jak karakter i rođeni je pobednik. Svaku utakmicu želi da pobedi, ne voli da gubi i tu svoju energiju i temperament uspešno prenosi na igrače. Uvek me savetuje, stalno mi priča kako da se krećem, na čemu da radim, da što je moguće više igram sa samodji u ekipi prezadovoljan sam kako se sve odvija i moram da priznam da uživam", izjavio je mladi reprezentativac.

Ovaj vezni igrač je standardan u mladoj reprezentaciji, a krajem marta je dobio poziv za "A" selekciju za meč sa Gruzijom.

"Tog jutra sam sa mladom selekcijom stigao na Majorku i samo što smo sleteli rekli su da moram nazad, jer me je selektor Slavoljub Muslin pozvao umesto Nemanje Radoje, koji se, nažalost, povredio. To mi je bio dečački san, da obučem dres nacionalnog tima, nešto što sam stvarno želeo od kad sam počeo da se bavim fudbalom i to nije fraza", rekao je Lukić.

Iako nije dobio priliku da igra, to iskustvo mu je mnogo značilo.

"Bio sam sa našim najboljim fudbalerima, osetio atmosferu u 'A' reprezentaciji i posle sam čitao kako je selektor rekao da je zadovoljan kako smo se ponašali mi iz mlade selekcije, (Mijat) Gaćinović, Đurđević i ja, da smo dobro radili. Svi su nas prihvatili kao da smo dugo tu i mnogo sam srećan zbog toga", rekao je Lukić.

Mladoj reprezentaciji Srbije ovog leta predstoji Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Lukić je u kvalifikacijama odigrao šest mečeva.

"Potrudiću se da se igrama i formom nametnem selektoru. Imamo jaku selekciju, na svakom mestu po dva odlična igrača, generacija 94. godišta je osvojila evropsku titulu, a 95. i 96. je svetski prvak. Svi su počeli i da igraju po klubovima, što ranije nije bilo slučaj, i to će nam mnogo značiti na šampionatu u Poljskoj. Novi selektor Nenad Lalatović je super. Bio nam je potreban neko takav, da nas razmrda, odličan je motivator i pravi baš dobru atmosferu. Zaista verujem u dobre rezultate na Evropskom prvenstvu", rekao je Lukić.

Torino sledeću utakmicu igra protiv Kjeva, ali će Lukić propustiti taj meč zbog kartona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d