Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.04.2017.

20:30

"Protiv Napretka da pokažemo da smo najbolji"

Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald rekao je da njegova ekipa mora već u meču protiv Napretka mora da pokaže da je najbolja.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty images

Crveno-beli su izgubili u utorak u 154. "večitom" derbiju od Partizana 3:1, pa su dva tima izjednačena na deobi prvog mesta, pred poslednjih šest kola plej-of faze Superlige.

"I porazi su deo fudbala, ne možemo uvek da reagujemo toliko emotivno, mi smo profesionalni fudbaleri i ovo je deo igre. Moramo na sledećoj utakmici protiv Napretka da pokažemo da smo najbolji. Kada gubimo, gubimo kao tim, a kada pobedjujemo to isto radimo zajedno", rekao je Donald.

Partizan je poveo na derbiju golom Leonarda iz slobodnog udarca u 21. minutu, izjednačio je Ričdmond Boaći u 47, ali Leandro Tavamba i Leonardo svojim drugom golom donose veliku pobedu crno-belima u poslednjih 25 minuta meča na "Rajku Mitiću".

"Treba samo da naučimo iz naših grešaka na derbiju i ispravimo ih već u narednom meču. I dalje smo prvi i još uvek imamo vremena i mogućnosti da sezonu završimo na najbolji način. Na kraju je bitno samo na kojoj poziciji se nalaziš nakon poslednjeg kola u sezoni, sve ostalo se zaboravi", dodao je Donald.

Zvezda nije uspela da pobedi Partizan u tri ovosezonska derbija, crno-beli su prvi dobili 1:0 u Humskoj, a u drugom je bilo 1:1, početkom marta na "Mitiću".

"Bilo je perioda naše dobre igre na derbiju, a takodje i loše. Pravili smo greške, ali ne smemo sad zbog toga da se predamo. Svi smo ovo vrlo emotivno doživeli, i mi i navijači, svi koji volimo Crvenu zvezdu. Verujte nam da smo veoma razočarani zbog ishoda meča, ali i dalje smo prvi", rekao je Donald.

Zvezda i Partizan imaju po 40 bodova, ali su crveno-beli i dalje prvi na tabeli.

"Imamo još šest utakmica do kraja šampionata. Sve ekipe žele da pobede, to je normalno, ali na kraju dana mislim da ne postoji tim koji celu sezonu završi bez poraza. Osećaj nakon što izgubiš derbi je naravno jako loš, ali podignute glave i držeći se zajedno ćemo nastaviti dalje. Sa našim navijačima, sa svima koji vole Zvezdu idemo do titule", rekao je Donald.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve