Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.04.2017.

15:51

TV Partizan: Zvezdin migrantski talas iz Afrike

U emisiji „Partizanov vesnik“, koja se emituje na zvaničnom TV kanalu beogradskog kluba, voditelj je na uvredljiv način govorio o igračima Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

TV Partizan: Zvezdin migrantski talas iz Afrike
Foto: YouTube screenshot (Partizan TV)

Posle ’večitog derbija’ odigranog u utorak, na programu je bila 86. epizoda „Partizanovog vesnika“, u kojem se voditelj osvrnuo na utakmicu i situaciju u protivničkom taboru.

Kritikovao je čelnike ’crveno-belih’ jer su, kako kaže, želeli da ponize Partizan.

„U pokušaju da se Ivica Iliev i Partizan ponize, generalni direktor Crvene zvezde svojevremeno je gotovo posprdno govorio da oni svoje strance ne zovu Evi, Leo, Ici, Mici... Oni se jednostavno tako ne intimiziraju, to je iznad Crvene zvezde i prosto, to je bio pokušaj da pokaže kako Partizan na veštački način ’naduvava’ važnost svojih stranaca i kako ti stranci koji imaju nadimke nisu toga dostojni. Partizan ima strance kojima navijači pevaju pesme. Na opšte zaprepašćenje, Leandr Tavamba je dobio je pesmu tokom ’večitog derbija’. To je zaprepastilo i njega samog“.

U komentaru utakmice Partizanovi stranci istaknuti su kao mnogo bolji od onih koji igraju u klubu iz Ljutice Bogdana.

„Ono što je suština u celoj ovoj priči jeste da je ’večiti derbi’ otkrio jednu vrlo neprijatnu po Crvenu zvezdu. Zvezda i njeni navijači se nalaze u situaciji da kada bi ih neko pitao kome oni pevaju, postoji li igrač u ovom sastavu kome mogu da pevaju po bilo kom osnovu, vrlo lako bi mogli da dođu do zaključka koji nije muzičke prirode, nego je mnogo dublji. Partizan je izgradio tim, lidere ekipe koji na jedan divan način grade identitet cele ekipe. Bez obzira na sve zdravorazumske pokušaje trenera i svih igrača da govore kako je fudbal kolektivni sport i kako igra 11 igrača, uvek postoje lideri koji daju golove kada treba, koji pokazuju razliku između domaćeg i stranog igrača...“, navodi se u nastavku.

Poslednji deo uvoda emisije protekao je u uvredljivom tonu kada je reč o Zvezdinim tamnoputim fudbalerima.

„Ako bilo ko hoće pošteno da pogleda tri derbija koje je Partizan odigrao sa Crvenom zvezdom ove sezone, može da dođe samo do jednog zaključka – u Crvenoj zvezdi ne da ne mogu da svoje strance zovu Ivi, Ici, Mici, Cici, nego ne mogu da im popamte imena. To je pravi migrantski talas iz Afrike koji je zapljusnuo naše obale, u kojem oni ne mogu da pohvataju koga su sve doveli. Došao je neki Ronaldo iz škole Bajera iz Leverkuzena, pa je otišao u OFK Beograd koji gubi u seriji. Stigao je neki desni bek iz Brazila... Dovode se igrači kojima više imena ne mogu da popamte. Kakav Evi, kakav Leo, Ici, Mici... Oni ne postoje. Partizan ima trojicu stranaca koji imaju ne nadimke, nego pesme. Nema ih 17. Trojica, i četvrti Munir koji možda zaradi pesmu, ali kasnije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve