Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.04.2017.

14:29

Bufon: Da mi je neko rekao da neću primiti gol...

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je posle plasmana u polufinale Lige šampiona da nije očekivao da će dvomeč s Barselonom završiti bez primljenog gola.

Izvor:

Autor:

Bufon: Da mi je neko rekao da neću primiti gol...
Getty Images

"Naš uspon je počeo pre par godina i moraće da se nastavi. Sama činjenica da smo zaustavili Barselonu da ne dođe do gola u 180 minuta igre je pokazatelj da smo jako dobri. Posle pobede u prvom meču od 3:0 mislio da sam da imamo dobru priliku da se plasiramo u polufinale, ali iskreno, nisam mislio da ćemo doći na Kamp Nou i da nećemo primiti gol", rekao je Bufon.

Juventus se plasirao u polufinale Lige šampiona eliminisavši Barselonu, posle meča bez golova u Kataloniji.

"Naš pristup je bio odličan i to nam doprinosi još većem samopouzdanju, a posebno jer je to najverovatnije najbolji tim na svetu. Sudbina je sada u našim rukama i mi moramo to da iskontrolišemo. Postajemo pravi evropski tim, tako što stalno vršimo pritisak, stvaramo šanse i kontrolišemo utakmicu", rekao je kapiten Juventusa.

Pored Juventusa u polufinale plasirali su se Real Madrid, Atletiko Madrid i Monako, a žreb parova održaće se u petak.

"Nisam želeo da se sastanemo sa Lesterom u četvrtfinalu, delimično jer bi bilo tužno po nas da okončamo tu bajku. Dobra stvar je što smo igrali protiv Barselone i što smo izbacili jednog takvog protivnika. Dobili smo samopouzdanje i što se tiče polufinalnog žreba nemam želje, jednostavno se radujem predstojećim utakmicama", rekao je Bufon.

Desni bek Juventusa Dani Alves rekao je da je srećan što je njegov tim u polufinalu, ali da je takođe i bolno izbaciti nekadašnji tim iz takmičenja.

"Bilo je teško, ali sam srećan zbog kluba i saigrača. Prethodno veče mi ostavlja gorko-slatki ukus jer sam dolazak na Kamp Nou je povratio moja sećanja na ovom stadionu. Bolno je, ali do je deo naše profesije", rekao je Alves.

Na pitanje šta je rekao uplakanom Nejmaru, takođe i bivšem saigraču iz reprezentacije, Alves je kazao da ga je utešio.

"Samo sam mu rekao da je ovo jedan poraz i da mora da nastavi dalje", kazao je desni bek Juventusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve