Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.04.2017.

17:45

Brejdi ne ide sa Petsima kod prijatelja Trampa

MVP poslednjeg Superboula i najveća zvezda Nju Ingland Petriotsa Tom Brejdi, propustiće tradicionalnu posetu NFL šampiona kod predsednika SAD.

Izvor: AK

Autor: AK

Brejdi ne ide sa Petsima kod prijatelja Trampa
Foto: Getty images

Brejdi je svoj izostanak sa posete Beloj kući i kontroverznom predsedniku Donaldu Trampu objasnio "privatnim porodičnim razlozima".

"Ponosan sam i uzbuđen što će naš tim posetiti Belu kuću. Ostvarili smo nešto posebno na šta ćemo biti ponosni godinama. Hvala predsedniku što će nas ugostiti u ovoj počasnoj proslavi i podršci našem timu koju nam pokazuje otkako znam. Zbog nekih skorašnjih događaja nisam u mogućnosti da prisustvujem ovoj poseti, iz privatnih porodičnih razloga. Nadam se da ću ostvariti cilj i osvojiti još titula u narednim godinama i brzo se vratiti u Belu kuću", saopštio je Brejdi.

Brejdi je odluku saopštio nekoliko sati nakon što se u zatvoru ubio njegov dugogodišnji saigrač Aron Ernandes, koji je služio doživotnu robiju zbog ubistva iz 2013.

Takođe, njegova odluka donazi nakon što je nekoliko članova Petsa u proteklim mesecima najavila da neće ići kod Trampa, a među njima su Kris Long, Legaret Blant, Alan Brenč, Donta Hajtauer, Devin Mekorti i Martelus Benet.

Iako su Petsi i ranijih godina propuštali posetu Beloj kući, pre svega 2015, ove godine su bili u centru pažnje jer su u prošlosti često dovođeni u vezu sa Trampom.

Novi predsednik je poznat kao veliki navijač i Brejdijev prijatelj, a blizak je i sa vlasnikom Petsa Bobom Kraftom, te trenerom Bilom Beličikom.

Brejdi se tokom izborne kampanje prošle godine našao u centru skandala jer je u njegovoj svlačionici viđen kačket na kojem je bio ispisan Trampov moto "Da ponovo učinimo Ameriku velikom", ali je odbijao da daje komentare sa političkom konotacijom.

Kada su ga u februaru pitali da prokomentariše odluku nekih saigrača da ne idu u Belu kuću, rekao je da svako ima pravo na izbor, dodavši da tradicionalna poseda osvajača Superboula Beloj kući nije politička stvar, prema njegovom mišljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve